Tadej Pogačar je moral priznati premoč Adamu Yatesu. Foto: EPA
Tadej Pogačar je moral priznati premoč Adamu Yatesu. Foto: EPA

Yates (Mitchelton Scott) je napadel šest kilometrov pred koncem. Pridružila sta se mu še Aleksej Lucenko in David Gaudu, ne pa tudi Pogačar, kar se je na koncu izkazalo za napako. Yates se je dvojice kmalu otresel in v samostojnem hribolazenju na 1025 metrov visoki Džebel Hafit prišel do velike zmage.

Yates: Pot do končne zmage je še dolga
"Mislim, da se mi je obrestovala odlična taktika, ko sem že zgodaj začel napad, čeprav je šlo za mojo prvo dirko v sezoni in nisem mogel vedeti, kako se bodo na moj napad odzvali drugi kolesarji. Želel sem dobiti potrditev, kako dobre so moje noge. Mogoče bi lahko malce počakal in taktiziral, ampak počutil sem se dobro. Minuta razlike do naslednjega je kar veliko, ampak to še nič ne pomeni, kajti ta vzpon nas čaka še enkrat in takrat mogoče moje noge ne bodo tako dobre. Za jutri napoved ni najboljša, saj je pričakovati vetrovne razmere, tako da je še dolga pot do končne zmage,"
je dejal Yates.

Pogačar je kmalu ujel Lucenka in Gauduja in se prebil na drugo mesto, a Yatesa ni mogel ogroziti. Zato pa je Slovenec prepričljivo prikolesaril v cilj s prednostjo 33 sekund pred trojico ubežnikov. Britanec je prednost v finišu še povečal. Zdaj ima v skupnem seštevku več kot minuto prednosti pred Slovencem.

Pogačar: Skušal bom ogroziti njegovo zmago
"Mogoče bi mu lahko sledil nekaj časa, ampak mislim, da bi danes vseeno zmagal, saj je bil močnejši. Na koncu bi bila mogoče edino razlika med nama nekoliko manjša. Seveda bom do konca skušal narediti vse, da bom ogrozil njegovo zmago,"
pa je napovedal Pogačar.

Luka Mezgec 62.
Drugi slovenski kolesar na tej dirki Luka Mezgec je kot pomočnik Yatesa v ekipi Mitchelton-Scott etapo končal na 62. mestu (+8:15), v skupnem seštevku je Mezgec 52. (+8:25).

Kolesarje čaka še en vzpon na Džebel Hafit. Po današnji 184 kilometrov dolgi etapi z začetkom pri kolesarskem centru Al Kudra se bodo drugič podali na Džebel Hafit v četrtek.

3. etapa:                             
  1. A. YATES          VB/MTS  4:42:33
  2. T. POGAČAR       SLO/UAE    +1:03
  3. A. LUCENKO       KAZ/AST     1:30
  4. D. GAUDU         FRA/FDJ     1:30
  5. R. MAJKA         POL/BOR     1:30
  6. D. ULISSI        ITA/UAE     1:56
 ...                                  
 62. L. MEZGEC        SLO/MTS     8:15
Skupni vrstni red (3/7):              
  1. A. YATES          VB/MTS 12:30:02
  2. T. POGAČAR       SLO/UAE    +1:07
  3. A. LUCENKO       KAZ/AST     1:35
  4. D. GAUDU         FRA/FDJ     1:40
 ...                                  
 52. L. MEZGEC        SLO/MTS     8:25