Tanja Žakelj je imela v Andori lepo podporo navijačev iz domovine. Foto: Grega Stopar/Unior Tools Team
Tanja Žakelj je imela v Andori lepo podporo navijačev iz domovine. Foto: Grega Stopar/Unior Tools Team

Prednost članice Unior Tools Teama v skupnem seštevku se ni prav nič zmanjšala. 24-letna Primorka je letos čisto na vseh dirkah stopila na oder za zmagovalce, ki je v gorskem kolesarstvu namenjen najhitrejšim petim. Dvakrat je zmagala, prejšnji mesec pa je osvojila tudi zlato kolajno na evropskem prvenstvu v Bernu.

Tokrat je bila najboljša Nemka Sabine Spitz (1:26:54), druga je v cilj s sekundo zaostanka prišla Čehinja Katerina Nash, še tri sekunde več pa je zaostala Italijanka Eva Lechner. Pred Žakljevo se je uvrstila še Norvežanka Gunn-Rita Dahle Flesjaa (+0:09). Najboljša Slovenka je bila v cilju minuto in 24 sekund za zmagovalko. Tudi druga slovenska predstavnica se je dobro odrezala, Blaža Klemenčič je namreč zasedla deveto mesto (+2:32).
Še dirki v Kanadi in na Norveškem
"Štartala sem z mešanimi občutki, vedela pa sem, da sem psihično in fizično spočita od prvega dela sezone. Zahvaljujem se domačim navijačem, ki so se pripeljali iz Ledin. Zmagovalni občutki so tako prišli nazaj in počutila sem se močno. Dirko sem začela rezervirano, saj nisem vedela, kako se bo telo na 2.000 metrih odzvalo na višino. Osredotočila sem se na enakomerno in čim bolj tekočo vožnjo, v zadnjem krogu pa ni bilo več zadrževanja, vozila sem na vso moč. Do konca sta še dve dirki. Proga v Kanadi je težka in mi je zelo všeč, Norveška pa bo prvič gostila kros," je povedala Žakljeva, ki ima v skupnem seštevku 790 točk. Druga je Lechnerjeva (630), tretja pa Nasheva (615). Klemenčičeva je 14. (298).