Jonas Vingeaard Foto: Jumbo Visma
Jonas Vingeaard Foto: Jumbo Visma

"Zmagati na Dirki po Franciji bo za Jonasa resda težko, a še zdaleč ne nemogoče," je Zeeman povedal v izjavi za spletni portal Wielerflits. 27-letni Danec za zdaj še ni sedel na kolo po poškodbah, ki jih je pred mesecem dni utrpel ob grozljivem padcu. Skoraj dva tedna je preživel v bolnišnici s predrtimi pljuči ter z zlomljeno ključnico in več rebri.

"Vsak dan je zaposlen z rehabilitacijo pod budnim očesom zdravnikov in fizioterapevtov. Vsekakor dopuščamo možnost, da bo na startu Toura v Firencah. Jonas je zelo talentiran, obenem pa vemo, da lahko zelo hitro okreva," je dodal Zeeman.

"Vsak teden pregledamo podatke, a zdravniška služba trenutno še ne more natančno povedati, katerega programa se bo lahko v prihodnje držal. Moramo biti potrpežljivi, počakati, seveda pa upamo, da bo lahko branil zmago na Dirki po Franciji," je še za Wielerflits poudaril Zeeman, ki bo sicer po koncu sezone zapustil ekipo Visma Lease a Bike in se kot direktor pridružil nogometnemu klubu AZ Alkmaar.

Nizozemec je odgovarjal na številna vprašanja, med drugim tudi o prihajajočih višinskih pripravah in pripravljalnih dirkah. "Ni nujno, da Jonas potrebuje nastop po Dofineji, da bi bil ustrezno pripravljen za Tour. Prepričan sem, da bi lahko ob dobrem bloku treningov v zadnji fazi priprav na Tour prišel zelo dobro pripravljen."

Zeeman je za kolesarski spletni portal delno zanikal, da se bo njihov drugi zvezdnik Belgijec Wout Van Aert tekmovalno na ceste vrnil konec maja na Dirki po Norveški. Tudi belgijski as je pred dobrim mesecem dni grdo padel. Ob padcu na dirki skozi Flandrijo si je zlomil prsnico, več reber in ključnico.

"Wout še ni na tisti točki okrevanja, ko lahko z gotovostjo trdimo, kje bo v prihodnje dirkal. V najboljšem scenariju bi lahko bila Norveška zanj dosegljiva, ampak o tem trenutno še ne moremo govoriti," je pristavil Zeeman.

Je pa potrdil, da ne Vingegaard ne Van Aert v naslednjih tednih ne bosta na višinskih pripravah v Španiji z ekipo, ki bo ob njiju nastopila na Touru.