Slovenska reprezentanca 3 x 3 (na fotografiji Uroš Srebovt) se s Filipinov vrača z bronastim odličjem. Foto: Fiba.com
Slovenska reprezentanca 3 x 3 (na fotografiji Uroš Srebovt) se s Filipinov vrača z bronastim odličjem. Foto: Fiba.com
Slovenska reprezentanca je v četrtfinalu strla Ukrajince. Foto: Fiba
Slovenski košarkarji 3x3 bronasti na SP-ju

3 x 3 je na svetovnem prvenstvu na Filipinih osvojila bronasto odličje, potem ko je v tekmi za tretje mesto z 21:15 premagala Poljsko.

Slovenci so na polfinalni tekmi odbili napad Poljakov, ki so stavili na met za dve točki in bili pri tem relativno uspešni. Z dobro obrambo so ustavili nasprotnika, z mirno roko pa prerešetali poljsko mrežico.

Če je slovenski ekipi v polfinalu proti Nizozemski zmanjkalo moči, je v tekmi za tretje mesto najboljše prihranila za končnico. Simon Finžgar, Adin Kavgić, Gašper Ovnik in Anže Srebovt so Sloveniji priigrali drugo bronasto odličje na SP-jih.

Proti Nizozemcem nemočni
Za finale se Slovencem proti Nizozemcem, ki so slavili z 21:16, ni izšlo. Slovenska ekipa se je dobro upirala, vodila je večji del tekme, nato pa v končnici popustila. Nizozemci so povedli s 13:12, po dvojki Jesperja Jobseja so se prvič na tekmi nekoliko 'odlepili' od nasprotnika, dobro minuto do konca je Dimeo van der Horst zadel za dve (20:16), zmago je s polrazdalje potrdil Aron Roije.

V četrtfinalu porazili Ukrajino
Slovenci so po izenačenem boju v četrtfinalu z 21:15 vendarle ugnali reprezentanco Ukrajine. Ta je igrala izjemno grobo, najprej je udarec v oko prejel Anže Srebovt, nato sta jo skupila še Gašper Ovnik (prsni koš) in Adin Kavgić (obraz). Kljub temu so slovenski košarkarji ostali zbrani vse do konca in s črte prostih metov potrdili uvrstitev v polfinale, kjer pa so naposled tudi obstali.

V finalu je Srbija s 16:13 premagala Nizozemsko.

Svetovno prvenstvo v košarki 3 x 3

Polfinale:
SRBIJA
- POLJSKA 21:19

SLOVENIJA - NIZOZEMSKA 16:21

Tekma za 3. mesto:
SLOVENIJA - POLJSKA 21:15

Finale:
SRBIJA - NIZOZEMSKA 16:13

Slovenski košarkarji 3x3 bronasti na SP-ju