Jure Balažič je s Krko osvojil štiri naslove državnega prvaka. Foto: MMC RTV SLO
Jure Balažič je s Krko osvojil štiri naslove državnega prvaka. Foto: MMC RTV SLO

37-letni Balažič je zadnjih šest let preživel v Turčiji, kot slovenski reprezentant je nastopal na evropskih prvenstvih leta 2013 in 2015 ter na svetovnem prvenstvu leta 2014. "Veseli me, da se po več letih tujine vračam domov, v svoj matični klub. Vem, da se vračam v ambiciozno sredino z dobrim trenerjem, dobrimi pogoji in urejenimi razmerami. Komaj čakam na začetek nove sezone," je dejal Balažič, tudi štirikratni državni prvak.

Krka je prejšnji teden izgubila finalno serijo proti Petrolu Olimpiji z 2:3 v zmagah. V novomeškem klubu si želijo v prihodnji sezoni izboljšati izide. "Ciljamo na uvrstitev v zgornjo polovico Lige ABA in pa na osvojitev državnega prvenstva ali pokala," je povedal predsednik Andraž Šuštarič.

"Vodenje ekipe smo še naprej zaupali Simonu Petrovu, za katerega menimo, da se zelo hitro razvija v enega najboljših slovenskih trenerjev. Večletno sodelovanje pa smo sklenili tudi s statistično najkoristnejšim igralcem sezone, 25-letnim Jošilom, ki se je letos dokazal s svojim talentom in nepopustljivostjo na parketu," je še povedal Šuštarič. Tik pred podpisom nove pogodbe je tudi organizator igre Paolo Marinelli.