Nejc Barič bo kmalu uradno postal novi košarkar Krke. Foto: www.alesfevzer.com
Nejc Barič bo kmalu uradno postal novi košarkar Krke. Foto: www.alesfevzer.com

Prestopa 23-letnih košarkarjev še nista uradna, a smo iz zanesljivih virov izvedeli, da bosta v kratkem postala člana novomeškega kluba. Barič je v Koper prišel lani poleti, potem ko se je uveljavil v dresu Zlatoroga. V Laško se je preselil še v mlajših selekcijah iz rodnih Trbovelj. Med sezono, ko so tigre zapustili številni nosilci igre, je iz rok Žana Marka Šiška prevzel organizacijo igre Primorske in se v vlogi prvega 'playa' zelo izkazal. Odigral je ključno vlogo pri ubranitvi pokalne lovorike.

Kosi je na Obalo prišel leta 2016 iz šoštanjske Elektre. V dresu Primorske njegova minutaža ni bila visoka, je bil pa v tem obdobju praktično ves čas slovenski reprezentant. Sodeloval je v kvalifikacijah za svetovno in evropsko prvenstvo, med pripravami za EuroBasket 2017 je prišel med 14 kandidatov za nastop v Helsinkih in Carigradu, tedanji selektor Igor Kokoškov pa je njegovo ime črtal kot predzadnje.

Kmalu naj bi bilo v taboru sedemkratnih slovenskih prvakov več znanega tudi glede tujih okrepitev, najverjetneje pa bo v prihajajoči sezoni Baskonia na Dolenjsko posodila 20-letnega in 211 centimetrov visokega slovenskega centra, Jurija Macuro, ki je minulo leto preživel v Beogradu pri Megi. V Novem mestu bo tudi v prihodnje igral Luka Lapornik, ki je podaljšal pogodbo s Krko. Ni še znano, kaj bo z legendarnim kapetanom Juretom Balažićem, ki bo septembra dopolnil 40 let.