Memi Bečirovič v naslednjih dneh prav gotovo ne bo mirno spal. Foto: RTV SLO
Memi Bečirovič v naslednjih dneh prav gotovo ne bo mirno spal. Foto: RTV SLO
Neven Spahija
Neven Spahija je dobro preučil igro Ljubljančanov. Foto: Reuters

"Imamo krizo. Treba bo narediti podrobno analizo. Proti Žalgirisu, Splitu in Tau Ceramici smo bili povsem brez energije. Eden izmed glavnih vzrokov je tudi utrujenost, ki je sestavni del športa. Imamo tudi mentalne probleme, nismo pravi. Ni hudo izgubiti s Tau Ceramico, drugi polčas je bil kar v redu. Prvi polčas pa je bil kriminal," je razmišljal Memi.

Izgubili že v slačilnici
"Tekmo smo izgubili v 1. četrtini oziroma še preden smo šli na igrišče, ker se nismo držali dogovora v slačilnici. 30 točk v 1. četrtini oziroma 51 ob polčasu je proti tako dobremu nasprotniku odločno preveč. Nikakor nam ni uspelo priti pod 10 točk. V tem primeru bi lahko še upali na vrnitev. Proti Tau Ceramici moraš igrati na visokem nivoju vseh 40 minut in jih pustiti pod 75 točk," je dodal Bečirovič.

In rešitev: "Na naslednjih tekmah je treba izhajati iz 2. polčasa te tekme, predvsem čez tri dni, ko v Tivoli prihaja Partizan in bomo imeli priložnost popraviti bled vtis z nocojšnje tekme. Z delom bomo prišli iz krize, rabimo pozitivno atmosfero."

Spahija: Olimpija se nima kaj pritoževati
"Naša zmaga je povsem zaslužena. Olimpija se nima nad čim pritoževati. Ob polčasu sem se zavedal, da se ne bodo predali. Izkušeni sodniki so se povsem izgubili, res škoda, da se je tekma izrodila. Odločila je naša dobra priprava na tekmo. Nismo dovolili, da bi se Olimpija razigrala tako, kot proti Olympiacosu in CSKA-ju. Natančno sem analiziral tisti dve tekmi. Kvaliteta je bila močno na naši strani. Cilj naše ekipe je uvrstitev na final four," pa je dejal hrvaški strokovnjak, ki se je kot pomočnik Zmaga Sagadina kalil tudi pri Olimpiji.

A. G./M. R.