Joseph Tsai. Foto: EPA
Joseph Tsai. Foto: EPA

Večinski delež, 51 odstotkov, je bil do zdaj v rokah ruskega poslovneža Mihaila Prohorova. Tsai, katerega premoženje finančni magazin Forbes ocenjuje na 9,4 milijarde dolarjev, je lani za milijardo dolarjev kupil 49 odstotkov kluba, ob tem pa dobil možnost, da še pred začetkom sezone 2021/22 odkupi še več delnic. Očitno bo to možnost zdaj izkoristil, saj je tajvansko-kanadski poslovnež blizu dogovora, da odkupi še preostalih 51 odstotkov.

Po poročanju medijev bo uradna potrditev še ta teden, kupčija pa bo vredna 2,35 milijarde dolarjev, kar bo v primeru potrditve te številke najvišje plačani znesek za katero koli ameriško športno ekipo. Zdajšnji rekord je 2,2 milijarde dolarjev, kolikor je Tilman Fertitta leta 2017 plačal za moštvo NBA Houston Rockets in kolikor je lani za nakup moštva ameriškega nogometa Carolina Panthers plačal David Tepper.

Prohorov je Nets kupil leta 2010 in moštvo preselil iz New Jerseyja v Brooklyn v Barclays Center. Časnik Post je marca poročal, da se Tsai zanima tudi za nakup te športne dvorane. Moštvo iz Brooklyna je sicer v prestopnem roku pripeljalo zvezdniški okrepitvi, Kevina Duranta in Kyrieja Irvinga, oba kot prosta igralca. Vendar pa bo Durant zaradi poškodbe ahilove tetive večino prihajajoče sezone izpustil.