Krka je zmagala za 24 točk (82:58), kar je njena najvišja zmaga v dvobojih z Olimpijo. Foto: Aleš Fevžer
Krka je zmagala za 24 točk (82:58), kar je njena najvišja zmaga v dvobojih z Olimpijo. Foto: Aleš Fevžer
Edo Murić
Edo Murić je bil z 18 točkami najboljši igralec tekme. Foto: Aleš Fevžer
Jaka Klobučar
Jaka Klobučar in soigralci bodo v četrtek lovili skupaj sedmi naslov in prvo dvojno krono, saj so februarja osvojili že pokal. Foto: Aleš Fevžer
Nebojša Joksimović (
Nebojša Joksimović (desno) pokriva Jasmina Hukića, ki je zadel vseh pet metov (trojke 2/2) iz igre in vseh pet prostih metov. Foto: Aleš Fevžer
Krka še zmago oddaljena od naslova

Tekma v Novem mestu se je prelomila na začetku druge četrtine, ko je moral najboljši igralec Olimpije v finalu Dino Murić zaradi udarca v trebušno prepono - vanj je ob prodoru s kolenom trčil Luka Lapornik - na klop. In tam je ostal do konca tekme. Ob poškodbi D. Murića je semafor kazal 18:14 za Krko.

Olimpija se brez Dina ni znašla, Krka je v nadaljevanju četrtine na krilih Dinovega brata Eda povišala prednost za 18 točk (42:24). Zmaji so do polčasa znižali zaostanek (43:30), vendar nato v drugem delu niso imeli dovolj moči in natančnosti za preobrat. Krka, ki je bila boljša prav v vseh statističnih kazalnikih, je slavila celo rekordno zmago nad Olimpijo (+24).

Slaba uvodna četrtina za +6 Krke
Začetek je bil nezbran na obeh straneh, saj je semafor po štirih minutah kazal le 4:2. Zapravljeni napadi Novomeščanov in Ljubljančanov so se vrstili tudi v nadaljevanju. Krka se je v končnici le zbrala in po trojki Chrisa Bookerja povedla s 15:6. Olimpija je znižala zaostanek po dveh zaporednih trojkah Luke Rupnika. Drugo je Rupnik zadel v zadnji sekundi prve četrtine za 18:12.

Poškodba Dina Murića vrgla Olimpijo iz tira
Na začetku druge četrtine je Dino Murić ob prodoru Lapornika dobil močan udarec v trebušno prepono, tako da je moral na klop, kjer je tudi ostal. V nadaljevanju je Edo Murić s košem in prostim metom v 15. minuti povišal na +8 (26:18). Murić je malo pozneje z novo trojko poskrbel za +13 (31:18). Ko je svojo dodal še Jasmin Hukić, je bilo 34:20. Olimpija je grešila v napadu, kar je razigrana Krka lepo izkoriščala. Po ukradeni žogi in zabijanju najbolj razpoloženega igralca tekme Murića je semafor v 19. minuti kazal +18 (42:24). Trener Aleš Pipan je moral vzeti minuto odmora. Ta je pomagala, saj se je Olimpija s trojkama Jake Brodnika in Nebojše Joksimovića približala na 43:30.

Krka tokrat ni izpustila vodstva
Drugi polčas so bolje odprli domači, ki so po trojki Hukića spet ušli na +17 (50:33). Olimpija je le stežka prihajala do odprtih metov, medtem ko so na drugi strani krkaši na lahek način polnili domači koš. Hukić je tako v 28. minuti povišal na 61:42. D. Murić je nemoč svojih soigralcev opazoval s klopi. Prednost domačih pred zadnjo četrtino je bila +16 (65:49). V nasprotju s prejšnjima dvema tekmama Olimpija v zadnjem delu ni imela moči za preobrat, tako da je bil zmagovalec odločen že precej pred zadnjim piskom sirene.


Aleksandar Džikić, trener Krke: "Igrali smo drugače kot v Tivoliju, z več iniciative v napadu in gibanja brez žoge, to je dalo rezultat. Zagotovo je poškodba Dina Murića spremenila Olimpijino igro. Z Brodnikom imajo širino, z Drobnjakom čvrstost in izkušnje, toda realno je moštvo navajeno na učinek Murića. Želim mu čim hitrejše okrevanje in vrnitev na parket."

Aleš Pipan, trener Uniona Olimpije: "Znova smo napravili preveč napak, obenem pa prikazali premalo agresivnosti, borbenosti in želje po zmagi. Dogovor ni bil takšen. Očitno so igralci mislili, da bo zmaga prišla sama od sebe. Če hočemo doma premagati Krko, bo treba igrati povsem drugače."


Finale, tretja tekma:
KRKA
- UNION OLIMPIJA 2:1
82:58 (18:12, 25:18, 22:19, 17:9)
2.000; E. Murić 18, Hukić 12, Booker 11, Buljan in Pavić po 10, Bečirović in Klobučar po 7, Rojc 6, Lapornik 1; Omić 12, Drobnjak 11, Brodnik 10, Rupnik 7, Joksimović in Stepheson po 6, Salin 5, D. Murić 1.
Prosti meti: 15/22; 11/17
Met za dve: 23/44; 13/37
Met za tri: 7/16; 7/22
Skoki: 42; 30

Četrta tekma, četrtek ob 20.00:

UNION OLIMPIJA - KRKA


V odebeljenem tisku je izid v zmagah. Igrajo na tri zmage. Morebitna peta tekma bo v soboto.

Krka še zmago oddaljena od naslova