Če se bo sezona Lige NBA zaradi lock-outa začela kasneje (oziroma bo celo odpovedana), utegne Kobe Bryant igrati v Bologni. Foto: EPA
Če se bo sezona Lige NBA zaradi lock-outa začela kasneje (oziroma bo celo odpovedana), utegne Kobe Bryant igrati v Bologni. Foto: EPA

Ker je sezona v Ligi NBA zaradi lockouta ogrožena, košarkarji iščejo (začasne) delodajalce v Evropi in Aziji, klubi pa kar tekmujejo, kdo bo največjim zvezdnikom ponudil več. Bolognski Kinder je pripravljen igralcu Los Angeles Lakersov odšteti 6,7 milijona dolarjev. Vostvo kluba se dogovarja z Bryantovim agentom Robom Pelinko in z glavnim pokroviteljem, podjetjem Canadian Solar, ki mora zagotoviti denar.

Virtus je Bryantu ponudil več opcij: enoletno pogodbo, dvomesečno, enomesečno in celo pogodbo, po kateri bi za vsako odigrano tekmo dobil 739.640 dolarjev pred plačilom davka. Če pogledamo njegov lanski zaslužek, je za vsako odigrano tekmo v dresu Lakersov dobil 302.515 dolarjev.

Denar sicer ne bi smel biti glavno vodilo, saj je Bryant v karieri zaslužil že skoraj 200 milijonov dolarjev. Pri Virtusu igrajo tudi na čustva, saj je Bryant otroštvo preživel v Italiji in zna dobro italijansko. Njegov oče Joe Bryant je v italijanskem prvenstvu med letoma 1984 in 1991 igral za Rieti, Reggio Calabrio, Pistoio in Reggiano, zdaj pa je trener v Ligi WNBA.

Virtus Bologna želi v svoje vrste tudi Manuja Ginobilija, ki je bil član Virtusa, preden je leta 2002 odšel k San Antoniu. Klub ima spet velike ambicije in se želi vrniti v Evroligo. Podpisali so tudi pogodbo s Terrelom McIntyrom, ki je Sieno popeljal do štirih zaporednih naslovov italijanskega prvaka. Prvi nasprotnik v domačem prvenstvu bo 9. oktobra Roma.