Kendrick Perry se je izkazal v Ulmu in bo motor igre zmajev v tej sezoni. Foto: www.alesfevzer.com
Kendrick Perry se je izkazal v Ulmu in bo motor igre zmajev v tej sezoni. Foto: www.alesfevzer.com

Tretjeuvrščeno moštvo nemškega prvenstva v pretekli sezoni vodi nekdanji slovenski reprezentant Jaka Lakovič.

Tudi tokrat končni izid ni bil v ospredju, Ljubljančani pa so imeli celo met za zmago. V gostujoči zasedbi je blestel Kendrick Perry z 29 točkami, dodal je še štiri skoke in prav toliko podaj, sledili pa so mu Jaka Blažič z enajstimi točkami ter Roko Leni Ukić in Mikael Hopkins s po desetimi.

Ljubljanska ekipa se bo danes v večernih urah z avtobusom vrnila v Ljubljano, kjer bo nadaljevala priprave na prihajajočo sezono. Do uradnega začetka nove sezone, obračuna s Koprom Primorsko za slovenski Superpokal, ki bo 17. septembra v Kranju, zmaje čakata še dve pripravljalni srečanji. V Stožice v sredo prihaja češki Nymburk, član katerega je tudi nekdanji košarkar ljubljanskega moštva Luka Rupnik. Teden pozneje bodo v ljubljanskih Stožicah gostovali še košarkarji münchenskega Bayerna.

Golemac zadovoljen z misijo Nemčija
"Na drugi tekmi v treh dneh nismo bili popolnoma zbrani, ni bilo take intenzivnosti v naši igri, kot bi si jo želeli videti. Pozitivno je, da gre za pripravljalno tekmo in smo tudi iz tega poraza lahko dobili nekatere dobre in slabe zaključke. Zagotovo nam je ta tekma pomagala, tako kot tista proti Bayernu. Gremo naprej. Z misijo Nemčija sem zadovoljen. Pokazala je, kje smo, kaj moramo popraviti in s čim moramo nadaljevati," je nemški nastop ocenil trener Jurica Golemac.

V četrtek je ljubljanska ekipa premagala Bayern z 82:74.