Cedevita Olimpija je na zadnjih šestih tekmah izgubila petkrat. Foto: KK Cedevita Olimpija/Tine Ružič
Cedevita Olimpija je na zadnjih šestih tekmah izgubila petkrat. Foto: KK Cedevita Olimpija/Tine Ružič

Če želijo Ljubljančani zadržati sicer res minimalne možnosti za uvrstitev v izločilne boje, morajo v Litvi – tekma bo v Žalgirio Areni, saj Prometej ne more igrati doma zaradi vojne v Ukrajini – nujno zmagati. Čaka jih težko delo, saj je vrsta Ronena Ginzburga celo v vodstvu v skupini A, je v nizu 17 zaporednih zmag, od tega jih je šest zapored dobila v Evropskem pokalu, hkrati pa imajo slovenski prvaki ogromno težav.

Če so pri navijačih proti beneškemu Reyerju vzbudili upanje v boljše predstave, pa so že konec tedna v Skopju te upe zatrli, ko so po zelo slabi igri klonili pred zadnjeuvrščeno ekipo v Ligi ABA, skopskim MZT-jem. Na tem obračunu se je na parket po poškodbi vrnil Zoran Dragić, tako da ima zdaj Jurica Golemac na voljo vse nosilce igre.

Prometej igra fizično in zelo hitro košarko

Lestvica:                         
JOVENTUT               14  9  5 23
PROMETEJ               13  9  4 22
RATIOPHARM ULM         14  8  6 22
JL BOURG               13  8  5 21
REYER VENEZIA          13  7  6 20
BRESCIA                13  6  7 19
BURSASPOR              13  6  7 19
LIETKABELIS            13  6  7 19
CLUJ NAPOCA            13  4  9 17
CEDEVITA OLIMPIJA      13  3 10 16

“Prometej je v tem trenutku najbolj vroča ekipa v naši skupini. Igra odlično, fizično in izredno hitro košarko. Njegovi branilci so atletski, visoki in zelo prodorni. Caleb Agada in Jusuf Sanon prebijata tekmece, imajo tudi odličnega ostrostrelca Giana Clavella. Zelo dobri atleti in strelci. Ne smemo dovoliti, da se razletijo po igrišču, obenem pa si ne smemo dovoliti, da izgubimo preveč žog in mečemo neumne mete iz igre,” je dejal trener Cedevite Olimpije.

"Njihova dobra igra ne preseneča. Gradijo ekipo čez vso sezono, ves čas jo dopolnjujejo. Zdaj so pripeljali dva nova igralca. Imajo izkušenega trenerja. Igrajo malce manj kakovostno domače tekme, tako da se vsakič dobro pripravijo na Evropski pokal," je dodal Golemac.

Zmaji za izločilnimi boji zaostajajo tri zmage

Slovenski in ukrajinski kolektiv sta se v petem krogu rednega dela prvič v zgodovini pomerila v stoženski dvorani, zmago z rezultatom 94:89 pa je slavil Prometej. Pri Cedeviti Olimpiji je bil z 19 točkami najboljši strelec Josh Adams, pri ukrajinski ekipi je bil strelsko najučinkovitejši Agada z 21 točkami.

Zmaji so na 13 tekmah klonili desetkrat. Imajo zmago manj od predzadnjega Cluja, za mesti, ki vodijo v izločilne boje, pa pet tekem pred koncem skupinskega dela zaostajajo že za tri zmage. Še vedno imajo najslabšo obrambo v tekmovanju, saj v povprečju prejemajo skoraj 90 točk na tekmo.


14. krog, sreda ob 18.00:
PROMETEJ - CEDEVITA OLIMPIJA

LIETKABELIS - REYER VENEZIA

BRESCIA - CLUJ NAPOCA

JOVENTUT - RATIOPHARM ULM 82:76

Preloženo:
BURSASPOR - JL BOURG