Damir Grgić. Foto: www.alesfevzer.com
Damir Grgić. Foto: www.alesfevzer.com

To bo že 13. nastop Celjank na dosedanjih 21 sklepnih turnirjih ženske različice regionalne lige. Doslej so trikrat zmagale (2002, 2017, 2022), zadnja dva naslova so osvojile prav v Podgorici. V prejšnjem tekmovalnem obdobju so v finalu ugnale domačo Budućnost.

"V Podgorici se počutimo kot doma, tako da z zelo pozitivnimi občutki odhajamo v Črno goro. Zaključni turnirji so vedno specifični, z njimi pa imamo že kar nekaj izkušenj iz preteklih let," je v izjavi za javnost uvodoma dejal trener Cinkarne Celje Grgić.

"Na takšnih tekmah pogosto odloča tudi dnevna forma in razpoloženje igralk. Osredotočeni smo zgolj na sobotno tekmo proti Vojvodini. Proti njej smo izgubili zadnjo tekmo v ligaškem delu v Novem Sadu, zato se zavedamo, da nas čaka zelo zahtevno delo, če bomo želeli spet zaigrati v finalu," je še opozoril strateg Celjank.

Poleg Cinkarne Celje in Vojvodine bosta na sklepnem turnirju igrali še domača Budućnost in Montana iz Bolgarije. Ta dvoboj se bo začel ob 16. uri, Celjanke pa bodo na parket dvorane v črnogorski prestolnici stopile tri ure pozneje.

Največ naslovov v ligi Waba imajo košarkarice Šibenika, ki so bile petkrat prvakinje, nazadnje leta 2011, po tri naslove pa ima poleg Cinkarne Celje še Budućnost. Z dvema se lahko pohvalijo pri Partizanu, Gospiću in Stari Zagori.