Jurica Golemac upa, da bo Kendrick Perry kmalu okreval, saj je nosilec igre zmajev na začetku sezone. Foto: www.alesfevzer.com
Jurica Golemac upa, da bo Kendrick Perry kmalu okreval, saj je nosilec igre zmajev na začetku sezone. Foto: www.alesfevzer.com

Po operaciji, ki jo je opravil Marko Macura, je pretekli konec tedna že preživel zunaj bolnišnice. Na Kliničnem oddelku za travmatologijo Univerzitetnega kliničnega centra Ljubljana so pri 27-letnem košarkarju opravili fiksacijo s ploščico in osmimi dodatnimi vijaki.

"Pričakujemo, da bo rehabilitacija trajala najmanj šest mesecev, šele nato se bo lahko vrnil h košarkarskim aktivnostim. V klubu bomo Mangoku od prvega do zadnjega dne zagotavljali potrebno podporo. Na prvi pogled je poškodba resnično grozljiva, tudi za vse nas, ki smo bili v dvorani tisti trenutek. V primerjavi s poškodbo, na primer, križne vezi v kolenu, pa je dejansko poškodba blažja," je sporočil fizioterapevt zmajev Rok Žagar.

"Če se kost dobro zaceli, hkrati pa rehabilitacija poteka tako, kot mora, in napravimo vse, da je športnik znova zelo dobro telesno pripravljen, potem se igralec lahko uspešno vrne na parket," je še poudaril.

Ob dejstvu, da je članska ekipa Cedevite Olimpije ostala brez igralca, na katerem je slonela velika odgovornost na položaju centra, športni direktor zmajev Sani Bečirović in glavni trener Jurica Golemac že pregledujeta seznam igralcev in iščeta potencialno okrepitev.

Perry ima težave s kolenom, Ukić dobil udarec v mezinec
Kendrick Perry in Roko Leni Ukić bosta v tem tednu trenirala po posebnem programu, zmaji pa so odpovedali sredino pripravljalno tekmo s Partizanom.

Na nedeljski pripravljalni tekmi z Budućnostjo je Perry na začetku tekme prejel neugoden udarec v desno koleno, zato je preostanek obračuna preživel na klopi. Ukić je na ponedeljkovem jutranjem treningu dobil udarec v mezinec na desni roki.

Oba čakajo dodatne preiskave, ta teden pa bosta trenirala po posebnem programu.
Cedevito Olimpijo uvodna tekma v Evropskem pokalu čaka v sredo, 30. septembra, ko bo v prvem krogu skupinskega dela gostovala v Parizu pri Nanterrju.

Ljubljančani so sezono začeli z osvojeno superpokalno lovoriko, potem ko so v Kranju premagali Krko z 78:67.