Miha Cerkvenik je v pretekli sezoni Lige NKBM dajal po 11,4 točke, 3,8 skoka in 1,7 podaje na tekmo. Foto: www.alesfevzer.com
Miha Cerkvenik je v pretekli sezoni Lige NKBM dajal po 11,4 točke, 3,8 skoka in 1,7 podaje na tekmo. Foto: www.alesfevzer.com

"Ko je Krka pokazala zanimanje, nisem kaj dosti razmišljal. Krka je velik in prepoznaven klub v širši regiji. To je klub, ki ima vrhunske razmere za delo in igralski razvoj. Želel sem narediti korak naprej v svoji karieri. Zato selitev iz Ilirije, kjer sem preživel dve prijetni leti, ni bila vprašljiva. Predvsem se želim v Krki dokazovati iz treninga v trening, iz tekme v tekmo. Moja osebna pričakovanja so vezana na igralski napredek in čim hitrejšo prilagoditev na novo okolje. Verjamem, da bomo dosegli klubske cilje doma in na tujem, pri tem pa želim pomagati po najboljših močeh. Vem tudi, da se dolenjsko občinstvo dobro spozna na košarko in zelo ceni borbene košarkarje. Želim si, da igramo dobro košarko, da se borimo in dobro tečemo,“ je dejal Cerkvenik, ki je bil nazadnje član Ilirije, kamor ga je posodila Cedevita Olimpija.

"Tudi v novi sezoni želimo slediti svoji viziji: Krka je klub, ki daje priložnost mladim nadarjenim igralcem. Od njih pa je odvisno, ali to izkoristijo. Miha Cerkvenik je zagotovo eden teh, ki smo ga želeli pripeljati v svoj klub in mu to možnost tudi dati. Verjamemo, da bo ponujeno maksimalno izkoristil in prav v Novem mestu naredil velik korak naprej v svoji karieri, ob tem pa pomagal naši ekipi do zastavljenih ciljev,“ je ob prihodu novinca pristavil direktor kluba Jure Balažić.

Dve okrepitvi Heliosa

Ilirijo zapušča tudi organizator igre Niko Bačvić, ki je postal novi član domžalske ekip Helios Suns. S slovenskimi podprvaki je predtem pogodbo podpisal tudi ameriški center Dennis Tunstall, ki se je minulo sezono predstavil v dresu Zlatoroga.