Zanimivo, predstavniki klubov, ki se bodo pomerili v četrtfinalu, so na žrebu sedeli nasproti. Foto: www.alesfevzer.com
Zanimivo, predstavniki klubov, ki se bodo pomerili v četrtfinalu, so na žrebu sedeli nasproti. Foto: www.alesfevzer.com
Krka
Krka je lani prvič osvojila pokalno lovoriko. Foto: Aleš Fevžer

ka in Union Olimpija, ki se tako ne morata srečati do finala.

Pobuda je prišla iz Krke, ko so bili v Novem mestu kandidati za organizacijo turnirja. Tekmovanje so bili pripravljeni sprejeti, če ne bi v četrtfinalu igrali z Olimpijo, saj naj bi bilo finančno oziroma organizacijsko težko izpeljati turnir, če se v finalu ne pomerita dva močna kluba. Krka sicer brani pokalno lovoriko, ki jo je lani v Mariboru osvojila prvič. Na novinarski konferenci se je marsikdo vprašal o smiselnosti delegiranja žreba, ki ni v skladu s pokalnimi tekmovanji.

Pri Krki verjamejo, da ubranitev ne bi smela biti težava
Aktualni državni prvaki se bodo v četrtfinalu pomerili s presenečenjem pokalnega tekmovanja – Kolpo. Drugoligaš iz Črnomlja je pred sezono sklenil tesno sodelovanje s Krko. Tako ekipo vodi trener mladinskega moštva Krke Vladimir Anzulović, v Črnomlju pa igrajo tudi trije novomeški mladinci. "Z žrebom smo lahko zadovoljni in prepričan sem, da če bomo kompletni in zdravi, osvojitev pokala tudi letos ne bi smela biti težava. Upam, da bodo na prvi tekmi ti mladi igralci, ki so v članski ekipi in za katere smo ocenili, da so boljši in primernejši za višjo ligo, to tudi dokazali," je pred dvobojem povedal direktor Krke Miro Župevec.

Zmagovalec tega dvoboja se bo pomeril z boljšim iz drugega petkovega četrtfinala Helios Suns – Tajfun. Domžalčani so pokal osvojili pred osmimi leti, Šentjurčani pa so pravi hit državnega prvenstva, saj so še brez poraza, premagali pa so tudi Krko v Novem mestu.

Olimpija najboljša že 19-krat
Ob Krki je glavni favorit Union Olimpija, ki je lani sicer prvič ostala brez katere koli državne lovorike. Ljubljančani so bili v pokalu najboljši že 19-krat. "Pričakovanja našega kluba so jasna, v vitrini imamo že številne pokale, lanski pa se nam je izmuznil, tako da je letos prava obveza, da ga spet osvojimo. Do tja moramo iti korak za korakom, prva naloga pa je kar sosed s Kodeljevega, zaradi česar se obračuna še posebej veselimo," je dejal direktor Olimpije Matevž Zupančič. Tudi zmaje čaka lokalni obračun. Pomerili se bodo v nekdanjem mestnem derbiju s Slovanom, ki je že večkrat premagal Olimpijo, a pred letošnjo sezono se je prvič preselil v nižji rang tekmovanja. Tako je le še Olimpija edini slovenski klub, ki nikoli ni izpadel v drugo ligo.

Zmagovalec ljubljanskega dvoboja bo v polfinalu nasprotnik boljšega iz obračuna Šenčur – Zlatorog. Laščani, ki so bili v pokalu najboljši pred 11 leti, tretjič organizirajo zadnjo fazo pokalnega tekmovanja. V Laškem praznujejo 190 let pivovarstva in 20 let dvorane Tri lilije.

Zaključni turnir, sreda, 18. februar, ob 17.30:
UNION OLIMPIJA - SLOVAN

Ob 20.00:
ZLATOROG - ŠENČUR GGD

Četrtek, 19. februar, ob 18.30:
HELIOS SUNS - TAJFUN

Ob 20.45:
KOLPA ČRNOMLEJ - KRKA