Georgios Dikaiulakos. Foto: EPA
Georgios Dikaiulakos. Foto: EPA

Slovenija se bo 9. februarja ob 18. uri pomerila proti Albaniji, 12. februarja ob 17. uri pa proti Poljski.

Obe tekmi bosta v dvorani na Kodeljevem, so zapisali na Košarkarski zvezi Slovenije.

Selektor slovenske izbrane vrste Georgios Dikaiulakos je na reprezentančni seznam za zadnji kvalifikacijski tekmi uvrstil 14 košarkaric, ki se bodo v nedeljo zbrale v Ljubljani. Zaradi okrevanja po poškodbi kolena bo še vedno odsotna Teja Goršič, v reprezentanco pa se vrača Nika Barič. V primerjavi z novembrsko reprezentančno akcijo sta med štirinajsterico košarkaric še Zala Šrot in Sara Vujačić.

Na selektorjevem seznamu so tako Nika Barič (Nika, Rusija), Tina Cvijanovič (Empoli, Italija), Blaža Čeh, Lea Debeljak, Mojca Jelenc in Maruša Seničar (vse Cinkarna Celje), Zala Friškovec (Polkowice, Poljska), Tina Jakovina (Crvena zvezda, Srbija), Aleksandra Krošelj (Castors Braine, Belgija), Eva Lisec (Dinamo Kursk, Rusija), Teja Oblak (Praga, Češka), Ajša Sivka (Famila Schio, Italija), Zala Šrot (San Salvatore, Italija) in Sara Vujačić (Vicenza, Italija).

"Kvalifikacijski tekmi proti Albaniji in Poljski bosta naše zadnje reprezentančno druženje pred pripravami na junijski EuroBasket. Zelo sem zadovoljen z odzivom vseh košarkaric in napredkom, ki smo ga naredili predvsem v miselnosti igre. Še naprej želimo delati z enako prizadevnostjo. Ne glede na to, da smo na prvenstvo uvrščeni, si kvalifikacije želimo končati z dvema zmagama. To bi vsekakor bila lepa popotnica pred domačim košarkarskim spektaklom. Upam, da se bodo navijači odzvali v velikem številu in podprli naša prizadevanja," je pred novo reprezentančno akcijo dejal Dikaiulakos.

Slovenske košarkarice, ki nastope v kvalifikacijah izkoriščajo kot pripravo za domače evropsko prvenstvo, so na dozdajšnjih štirih tekmah zbrale dve zmagi in dva poraza. Premagale so Albanijo in Poljsko ter dvakrat izgubile proti Turčiji.