Žiga Dimec se prvič v karieri seli v tujino. Foto: www.alesfevzer.com
Žiga Dimec se prvič v karieri seli v tujino. Foto: www.alesfevzer.com

Bavarci so od slovenskega centra zahtevali, da se takoj pridruži pripravam ekipe, saj v nasprotnem primeru podpisa pogodbe ne bo. Pripravam reprezentance se bo spet pridružil 9. septembra.

25-letni v Celju rojeni center se prvič v karieri seli na tuje. Dimec je košarkarsko kariero začel pri Zlatorogu, igral pa je še za Konjice, Rogaško in Krko, katere član je bil od leta 2015.

Dimec se je v Bayreuthu pridružil nekdanjemu članu Olimpije Gregorju Hrovatu. Preteklo sezono so Bavarci v nemškem prvenstvu zasedli šesto mesto. Klub se bo poleg nastopanja v državnem prvenstvu in pokalu skušal prebiti tudi v skupinski del Lige prvakov.

Na pripravah članske izbrane vrste tako ostaja enajst košarkarjev – Aljaž Bratec, Jakob Čebašek, Urban Durnik, Gregor Glas, Miha Lapornik, Blaž Mahkovic, Blaž Mesiček, Matic Rebec, Gašper Vidmar, Luka Vončina in Saša Zagorac. Preostala sedmerica – Vlatko Čančar, Žiga Dimec, Gregor Horvat, Jurij Macura, Edo Murić, Anthony Randolph in Luka Rupnik – se bo priključila predvidoma 9. septembra.

Slovenija bo kvalifikacijski tekmi odigrala 14. septembra v Rigi proti Latviji in 17. septembra v Stožicah proti Turčiji. Pripravljalni tekmi bosta proti Hrvaški 5. septembra v Varaždinu in 8. septembra v Celju.