Luka Dončić je presegel pričakovanja v uvodnem mesecu in pol Lige NBA. Foto: EPA
Luka Dončić je presegel pričakovanja v uvodnem mesecu in pol Lige NBA. Foto: EPA

19-letni Dončić je v povprečju prispeval 18,5 točke, 6,5 skoka, 4,3 podaje in 1,1 ukradene žoge na tekmo. Na parketu je bil 33 minut. Iz igre je metal 44-odstotno, izza črte pa 38-odstotno, s črte prostih metov je bil 79-odstotno natančen. Med novinci je prvi strelec, drugi podajalec in četrti skakalec lige. Odigral je največ minut, drugi pa je tudi med najboljšimi kradljivci žog.

Na prvih 15 tekmah kariere v Ligi NBA je zbral kar 292 točk, kar je največ med vsemi najstniki v zgodovini lige. Rekord je pred njim držal Kevin Durant iz sezone 2007/08 z 290 točkami. 29. oktobra je v San Antoniu z 31 točkami postal najmlajši košarkar Dallasa, ki je presegel magično mejo 30 točk. Edino slabšo predstavo je prikazal v petek v Staples Centru proti LA Lakersom (6 točk; 2/13 iz igre), v nedeljo pa zaradi poškodbe desnega kolka ni igral proti La Clippersom.

Postal je šesti košarkar Mavericksov, ki je prejel to priznanje. Mark Aguirre, Jay Vincent, Jason Kidd, Devin Harris in Yogi Ferrell so bili novinci meseca pred njim.