Trae Young je bil v polfinalu spretnejši od Luke Dončića. Foto: Reuters
Trae Young je bil v polfinalu spretnejši od Luke Dončića. Foto: Reuters

Young, ki je bil na lanskem naboru skupaj s prihodnjim izborom drafta zamenjan za Dončića, je moral v finalu priznati premoč Jaysonu Tatumu iz Bostona. V metih izza črte je bil najnatančnejši Joe Harris iz Brooklyna, v zabijanju pa je najbolj navdušil Hamidou Diallo iz Oklahome Cityja.

Letos je bil v Charlottu najspretnejši Jayson Tatum. Foto: Reuters
Letos je bil v Charlottu najspretnejši Jayson Tatum. Foto: Reuters

V spretnostnem poligonu so morali košarkarji najprej voditi žogo med ovirami, nato je sledila podaja skozi krog, zatem polaganje oziroma zabijanje in na koncu še tek čez celo igrišče in met za tri točke. Ker je imel Kuzma v prvem dvoboju ves čas manjšo prednost, je Dončić vrgel kar s sredine igrišča. Sicer ni bil natančen, je pa zato zadel drugi poskus izza črte in tako prehitel nasprotnika.

Tudi v polfinalu, ko sta se torej pomerila z Youngom, je absolutni favorit za naziv novinca leta, ki se je med tekmovanjem vidno zabaval, poskusil kar s sredine, a ni bil natančen, je pa zato organizator igre Atlante takoj zadel trojko in se prebil v finale, kjer pa je bil spretnejši Tatum, ki pa je za zmago zadel s sredine.

Nastopili so še Mike Conley iz Memphisa, De'Aron Fox iz Sacramenta, Nikola Jokić iz Denverja in Nikola Vučević iz Orlanda. Dončić je s tem končal sodelovanje na All Star vikendu v Charlottu, kjer je nastopil že na petkovem obračunu novincev in košarkarjev, ki so v Ligi NBA eno leto. Na tej tekmi je po Benu Udrihu zaigral kot drugi Slovenec do zdaj. Prav tako je bil drugi Slovenec z udeležbo na spretnostnem izzivu, pred njim je bil to leta 2014 Goran Dragić.

Dončić svoje spretnosti pokazal tudi v Charlottu

V tekmovanju v metih izza črte, kjer imajo košarkarji za mete s petih postaj na voljo minuto, so nastopila številna zveneča imena. Najnatančnejši je bil Harris, ki je v finalu zbral 26 točk. S 24 je bil drugi Stephen Curry iz Golden Stata, z 19 pa Sacramentov Buddy Hield. V prvi rundi je bil Harrisov izkupiček 25, 27 je vknjižil Curry, Hield pa 26.

Izpadli so Torontov Danny Green in Phoenixov Devin Booker, ki sta zbrala po 23 točk, Portlandov Damian Lillard in Dallasov Dirk Nowitzki s po 17 točkami, Stephov mlajši brat Seth Curry, sicer igralec Portlanda, ki je zbral 16 točk, Charlottov Kemba Walker s 15 in Milwaukeejev Khris Middleton z 11.

Vrhunec večera je bilo tekmovanje v zabijanju, kjer je bil najboljši Diallo. 20-letni Newyorčan je v finale po dveh zabijanjih vstopil z 98 točkami, ko je preskočil Shaquilla O'Neala, nato pa jih je z dvema novima poskusoma zbral še 88. V finalu je zabijal tudi nekdanji Dončićev soigralec, zdaj pa član New Yorka, Dennis Smith Jr., ki je najprej zbral 95, v finalu pa 85 točk. Pred tem sta izpadla Charlottov Miles Bridges s 83 in Atlantin John Collins z 82 točkami. Točke so podeljevali Candance Parker, A'ja Wilson, Dee Brown, Alonzo Mourning in David Thompson.