Luka Dončić (na fotografiji z očetom Sašem, nekdanjim košarkarjem), se veseli naslova mladinskega prvaka Evrolige. Foto: Facebook Saša Dončić
Luka Dončić (na fotografiji z očetom Sašem, nekdanjim košarkarjem), se veseli naslova mladinskega prvaka Evrolige. Foto: Facebook Saša Dončić

Preden se bosta na turnirju Final four za članski naslov pomerila Real in Olympiacos, je Madrid na opoldanski tekmi gostil še sklepno dejanje Adidasovega turnirja prihodnje generacije. Pomerila sta se tekmeca, ki sta se že v lanski sezoni prebila v finale, a tokrat je bil boljši Real.

Kraljevi klub je imel ob polčasu prednost 39:37 in je ves drugi polčas vodil. Po seriji Realovih zapravljenih napadov je beograjski klub 15 sekund pred koncem začutil priložnost za zmago, ko je Aleksandar Aranitović (26 točk) zadel met za tri točke in znižal zaostanek na eno točko, toda preobrata ni bilo. Ob zvoku sirene je Aranitović poskusil s trojko izsiliti podaljšek in ni zadel.

Čeprav dve leti mlajši od večine igralcev na parketu, je 16-letni Luka Dončić spet igral zelo dobro, saj mu je v 35 minutah igre uspel dvojni dvojček: 14 točk (za dve 2/5, trojke 3/12) in 11 skokov ter bil izbran za najkoristnejšega igralca turnirja. Najboljši strelec Reala je bil Barreiro z 19 točkami.

V zadnjih treh tednih se Dončić doživlja nepozabne trenutke. Konec aprila je debitiral v članski ekipi Reala, prejšnji konec tedna pa je svoj klub popeljal do zanesljivega naslova španskih prvakov v mladinski konkurenci, kotem ko je v finalu Real s 97:57 premagal Joventus.