LeBron James je iz igre metal 12/17. Foto: Reuters
LeBron James je iz igre metal 12/17. Foto: Reuters

V veliko čast mi je, da sem postal prvi Slovenec na tekmi vseh zvezd. To je nekaj, o čemer bom govoril svojim otrokom in vnukom. Zelo sem ponosen na ta trenutek.

Goran Dragić
James je tretjič v karieri postal MVP tekme vseh zvezd. Foto: Reuters
Damian Lillard (na fotografiji) je bil skupaj z DeMarjem DeRozanom z 21 točkami najboljši strelec ekipe Stephena Curryja. Foto: Reuters

Kapetan zmagovalne ekipe je zbral 29 točk, 10 skokov in 8 podaj, s čimer je bil tretjič v karieri izbran za MVP-ja tekme. Dobro minuto pred koncem je dobil dvoboj z Joelom Embiiidom, zadel trojko in izenačil (144:144), nato pa po podaji Kyrieja Irvinga zadel še za 146:145. Zmago je dobrih deset sekund pred koncem po Jamesovi podaji potrdil Russell Westbrook. Ekipa Stephena Curryja je v prvem polčasu sicer vodila za 15 točk.

Dragić dosegel prvi slovenski točki
Velik trenutek za slovensko košarko. Goran Dragić je postal prvi Slovenec, ki je zaigral na tekmi vseh zvezd v Ligi NBA. V ekipi zmagovalcev je v 11 minutah ob metu 1/3 dosegel dve točki, ujel je štiri skoke ter podelil eno podajo. V igro je prvič vstopil v prvi četrtini, ko je na parketu zamenjal LaMarcusa Aldridga, edini koš je dosegel točno minuto pred koncem četrtine, ko je zadel s polrazdalje za 31:38.

Dragić: Zelo sem ponosen
"Celoten konec tedna je bil izjemno doživetje. V vsem sem užival. V prihodu v Staples Center, srečanju s komisarjem lige, v vsem fotografiranju z otroci in LeBronovo ekipo, v predstavitvi igralcev, ko sem se predstavil pred toliko ljudmi. V veliko čast mi je, da sem postal prvi Slovenec na tekmi vseh zvezd. To je nekaj, o čemer bom govoril svojim otrokom in vnukom. Zelo sem ponosen na ta trenutek," je po tekmi povedal Dragić.

James tretjič MVP
James, ki je bil zlasti v končnici tekme eden izmed najzaslužnejših za zmago svoje ekipe, je tretjič v karieri prejel naziv najkoristnejšega igralca tekme zvezd, prvič po desetih letih. Prvič je ta naziv prejel leta 2006, drugič dve leti pozneje.

67. tekma all star:
EKIPA LEBRON - EKIPA STEPHEN 148:145

JAMES        29      DEROZAN        21
DURANT       19      Lillard        21
George       16      EMBIID         19
Beal         14      Towns          17
Drummond     14      ANTETOKOUNMPO  16
IRVING       13      Thompson       15
DAVIS        12      HARDEN         12
Walker       11      CURRY          11
WESTBROOK    11      Horford         6
Oladipo       7      Lowry           4
Dragić        2      Green           3
Aldridge      0      Butler          0
                                      
 

V veliko čast mi je, da sem postal prvi Slovenec na tekmi vseh zvezd. To je nekaj, o čemer bom govoril svojim otrokom in vnukom. Zelo sem ponosen na ta trenutek.

Goran Dragić