Goran Dragić si je zaslužil prvi nastop na tekmi zvezd. Foto: EPA
Goran Dragić si je zaslužil prvi nastop na tekmi zvezd. Foto: EPA

31-letni organizator igre Miamija bo zaigral v Staples Centru 18. februarja. Zaradi poškodbe sta nastop odpovedala tudi DeMarcus Cousins in John Wall, priložnost pa bosta dobila Paul George in Andre Drummond.

Kapetan James ima izjemno močno ekipo. Poleg zvezdnika Clevelanda bodo v začetni peterki še Anthony Davis, Kevin Durant, Paul George in Kyrie Irving. Na klopi bodo začeli LaMarcus Aldridge, Bradley Beal, Victor Oladipo, Kristaps Porzingis, Russell Westbrook, Andre Drummond in Dragić.
Stephen Curry je izbral 12 igralcev in do zdaj še ni dobil nobene odpovedi. Poleg zvezdnika Golden Stata bodo v prvi peterki še Giannis Antetokounpo, DeMar DeRozan, Joel Embiid in James Harden. Na klopi bodo Jimmy Butler, Draymond Green, Al Horford, Damien Lillard, Kyle Lowry, Klay Thompson in Karl Anthony Towns.
Osmi košarkar Miamija na tekmi zvezd
"Zasluga za to gre predvsem mojim soigralcem. Brez njih nastop na tekmi All Star ne bi bil mogoč. Žena ne bo imela nič proti, da bom odšel v Los Angeles," je poudaril "Gogi", ki je postal osmi igralec Vročice na tekmi vseh zvezd. Alonzo Mourning, Tim Hardaway, Anthony Mason, Shaquille O'Neal, Dwyane Wade, Chris Bosh in LeBron James so nosili dres Miamija, ko so bili izbrani za tekmo All Star.

All-Star vikend bo potekal med 17. in 19. februarjem. Tekma vseh zvezd bo na sporedu v ponedeljek, 19. februarja, ob 2.00 po slovenskem času.

Dragić, ki ga je kot prvega Slovenca doletela čast, da nastopi na glavnem dogodku All-Star vikenda, v tej sezoni v povprečju dosega 17 točk in 4,8 podaje. Miami je trenutno na odličnem četrtem mestu v Vzhodni konferenci. Ljubljančana je na naboru leta 2008 kot 45. izbrala ekipa San Antonio Spurs. Poleg Miamija je v Ligi NBA igral še za Phoenix in Houston.