Helios se je v ponedeljek razveselil zmage nad Krko v 1. SKL. Foto: www.alesfevzer.com
Helios se je v ponedeljek razveselil zmage nad Krko v 1. SKL. Foto: www.alesfevzer.com

Gunther je na predsedniškem stolčku nasledil Davida Kubalo. Ta je klub o svojem odstopu zaradi poslovnih razlogov obvestil že pred časom.

Izredni občni zbor je danes po spletni povezavi potekal v prostorih kluba, na njem pa so bile sprejete nekatere spremembe v vodstvenih strukturah društva.

Z današnjim dnem funkcijo predsednika prevzema Vesko, prav tako predstavnik generalnega sponzorja kluba in dolgoletni član upravnega odbora kluba. Klub se je v izjavi za javnost Kubali zahvalil za izjemen prispevek k stabilnosti in uspešnosti organizacije v zadnjem času, Vesku pa so zaželeli uspešno vodenje projekta na že zastavljeni poti.

"Cilj Helios Sunsov mora biti igrati košarko na čim višji ravni doma in mednarodno ter se hkrati zavedati omejitev, ki jih predstavljata naše okolje in trg. Ob vsem tem želimo ohranjati svojo družbenoodgovorno držo in mladini odpirati vrata v zdrav način življenja," je ob imenovanju sporočil novi predsednik.

Foto: www.alesfevzer.com
Foto: www.alesfevzer.com

Usoda Kopra Primorske še ni znana
Primorci bi v sredo v okviru 12. kroga 1. SKL morali gostovati pri Triglavu. Po dogovoru med kluboma in potrditvi komisarja članskih tekmovanj bo obračun po novem na sporedu 12. januarja 2021, so sporočili s Košarkarske zveze Slovenije.

Koper Primorska je pred tem v domači ligi za zeleno mizo z 0:20 izgubil tekmo proti Šenčurju, saj ni igral tega dvoboja, prav tako pa je enaka usoda Primorce doletela tudi v Ligi ABA. Vodstvo tega tekmovanja je namreč s porazom 0:20 kaznovalo Koper Primorsko, ker zaradi neupravičenih razlogov ni igral tekme 10. kroga proti Borcu.

V javnosti se pojavljajo ugibanja o tem, da je Koper v finančnih težavah in zato pred zaprtjem kluba, a uradna usoda koprskega kolektiva še ni znana.

1. SKL (M), 12. krog

Sreda ob 18.00:
TERME OLIMIA - KRKA

Sobota ob 16.30:
ZLATOROG - ŠENTJUR

Ob 19.00:
GGD ŠENČUR - HOPSI

Ob 20.30:
HELIOS SUNS - ROGAŠKA

Preloženo na 12. januar:
ECE TRIGLAV - KOPER PRIMORSKA

Lestvica:                     
KRKA                10  8 2 18
TERME OLIMIA        10  6 4 16
ROGAŠKA             10  6 4 16
ŠENTJUR             10  5 5 15
GGD ŠENČUR           9  6 3 15
HELIOS               8  6 2 14
KOPER PRIMORSKA      9  5 4 13
ZLATOROG             9  2 7 11
HOPSI                9  2 7 11
ECE TRIGLAV          9  0 9  9