Devin Oliver je dosegel 15 točk, iz igre je metal 6/12. Foto: www.alesfevzer.com
Devin Oliver je dosegel 15 točk, iz igre je metal 6/12. Foto: www.alesfevzer.com
Žiga Dimec
Žiga Dimec je bil premalo za enakovrednejši boj Krke. Foto: www.alesfevzer.com
Visoka zmaga Olimpije v prvi tekmi finala

Krka vodila že za deset
Prve minute so povsem pripadale Krki, ki je dosegla prvih šest točk. Na drugi strani je Jan Špan s trojko zaostanek prepolovil (6:3), a sledila je nova serija Krke, ki je povedla s 13:3. V tem obdobju je Žiga Dimec dosegel pet točk. Gostitelji so se nato prebudili, Devin Oliver je dal pet točk in razlika ob koncu četrtine se je zmanjšala na 18:15.

Druga četrtina v znamenju Olimpije
Zmaji so moment s konca prve četrtine prenesli tudi v drugo in po hitrih koših Špana in Issufa Sanona so prvič povedli z 19:18. Najvišjo prednost so imeli v 16. minuti, ko je bilo 30:23, Olimpija pa je ob polčasu vodila za šest (39:33). Špan je v prvem polčasu dosegel 11 točk, pri Krki pa sta bila najbolj razpoložena Dimec in Marko Jošilo (8).

Razlika že v 3. četrtini narasla na 21
Odmor ni prinesel prav nobene razlike, saj so gostitelji ves čas višali prednost, tako so v 28. minuti vodili že s 64:43. Zadnja četrtina je bila tako le v znamenju vprašanja končne razlike.

Gostitelji kraljevali v skoku
Pri Olimpiji je bil najživahnejši Jan Špan (19 točk), ki je navduševal s hitrimi prodori. 15 točk je dodal najboljši član ekipe Devin Oliver. Krka je korak z gostitelji držala, ko je bila enakovredna v skoku, ko je v tem elementu popustila, je Olimpija zlahka ušla. Na koncu je bilo razmerje v skokih kar 50:33 za Olimpijo. Na drugi strani je največ točk zbral Dimec (13).

Martić: Zasluženo smo zmagali
"Začetek tekme je bil za nas zelo stresen. Slabo smo jo odprli, hkrati pa se nam je poškodoval McCarron. Potrebovali smo nekaj časa, da smo se zbrali in začeli igrati svojo igro. Mislim, da smo nato zasluženo zmagali, a to je le prva od treh zmag, ki jih potrebujemo za izpolnitev cilja," je tekmo ocenil trener Olimpije Zoran Martić.

Petrov: Olimpija dala preveč lahkih košev
Na drugi strani Simon Petrov ni našel pravih razlogov za visok poraz: "Težko rečem, kaj je šlo narobe. Moram si najprej še enkrat ogledati tekmo, zagotovo pa je res, da naša obramba ni bila prava. Šepala je na vseh položajih, tako da je Petrol Olimpija zlahka dosegala koše. Dala jih je veliko preveč, da bi lahko upali na presenečenje."

Za Olimpijo je to 24. nastop v finalu državnega prvenstva, za Krko deseti. Ljubljančani imajo šestnajst naslovov, Novomeščani pa sedem.

Vse tekme finala si boste lahko ogledali na TV SLO 2 in MMC-ju.

DRŽAVNO PRVENSTVO
LIGA NOVA KBM, finale

Prva tekma:
PETROL OLIMPIJA - KRKA
90:69 (15:18, 24:15, 27:19 24:17)
Špan 19, Oliver 15, Morgan in Lorbek po 12, Hrovat 8; Dimec 13, Marinelli 10, Jošilo in Zagorac po 9.

Druga tekma, torek ob 18.00:
KRKA - PETROL OLIMPIJA

Tretja tekma, petek ob 18.00:
PETROL OLIMPIJA - KRKA
(v dvorani Tivoli)

Igrajo na tri zmage. Morebitna četrta tekma bo 27. maja, peta pa 29. maja.

Visoka zmaga Olimpije v prvi tekmi finala