Olimpija brani lanski naslov. Foto: www.alesfevzer.com
Olimpija brani lanski naslov. Foto: www.alesfevzer.com
Krka je v polfinalu izločila Sixt Primorsko. Foto: www.alesfevzer.com
Petrol Olimpija v finalu v vlogi favorita

Tradicija je na strani Novomeščanov, saj so v finalu proti Ljubljančanom slavili šestkrat. Olimpija je v medsebojnih finalnih obračunih nazadnje slavila v sezoni 20/2002.

Za Krko bo to jubilejni deseti nastop v finalih državnega prvenstva. Prvak je bila sedemkrat. Olimpija bo v finalu nastopila 23., v vitrinah ima šestnajst naslovov.

Branilci naslova Ljubljančani bodo imeli prednost domačega parketa, hkrati pa se v finale podajajo z nizom devetih zmag, vključno z dvema v polfinalu proti Rogaški.

"V finalu sta ekipi, ki sta pokazali najstabilnejšo formo in ki sta v pravem trenutku pokazali najboljše predstave. A zdaj je to preteklost in v finalu bomo morali ponoviti dobre igre, ki smo jih že prikazali na nekaterih tekmah," pravi trener Petrola Olimpije Zoran Martić, kapetan Domen Lorbek pa dodaja: "Naš cilj je jasen, to je osvojitev naslova državnih prvakov. Mislim, da gremo lahko optimistični v finale. Ekipa je zdrava, vsekakor pa nas čaka težko delo."

Krka je dobila zadnjih šest finalov proti Olimpiji, od zadnjih šestih tekem pa je izgubila le eno. "V ekipi vlada dobra energija, še posebej po zadnji tekmi s Sixtom Primorsko, ko nam je uspel neverjeten preobrat, da smo se sploh uvrstili v finale. V finalno serijo se lahko podamo sproščeno, saj smo dobršen del naših ciljev za to sezono že izpolnili. Zdaj gre vse od začetka, poskušali bomo dokazati, da smo se zasluženo uvrstili v finale," pravi strateg Krke Simon Petrov.

Vse tekme si boste lahko v živo ogledali na TV SLO 2 in MMC-ju.

Prva tekma, sobota ob 17.30:
PETROL OLIMPIJA - KRKA

Druga tekma, torek ob 18.00:
KRKA - PETROL OLIMPIJA

Tretja tekma, petek ob 18.00:
PETROL OLIMPIJA - KRKA (v dvorani Tivoli)

Morebitna četrta tekma bo 27. maja, peta pa 29. maja.

Petrol Olimpija v finalu v vlogi favorita