Gledalci, ki so spet bučno navijali, so videli nekaj lepih akcij. Foto: RTV SLO
Gledalci, ki so spet bučno navijali, so videli nekaj lepih akcij. Foto: RTV SLO
Primož Brezec
Primož Brezec je bil v četrtek prvi, tokrat pa drugi strelec Slovenije. Foto: RTV SLO

Druga pripravljalna tekma, tudi s TV-prenosom, je že ob uvodu pokazala, da Finci ne bodo tako lahek nasprotnik. Varovanci Aleša Pipana so sicer vso tekmo vodili, vendar ne za več kot 20 točk. V drugem polčasu je bila Finska celo enakovredna.

Po napornih pripravah so bile roke težke, kar se je poznalo predvsem na črti prostih metov (17-35). Precej težav je bilo opaziti pri igri proti conski obrambi. Borbenosti fantom ne gre očitati. Skok so tako dobili s 46:32. Prvi strelec je bil Boštjan Nachbar, ki je osem od svojih 12 točk dosegel že v prvi četrtini. V nadaljevanju, ko je Pipan precej menjal, ni več veliko igral. Razen Nebojše Joksimoviča so se vsi vpisali med strelce.

Od 25. do 27. avgusta bo reprezentanca igrala na močnem turnirju v Podgorici in takrat bomo vedeli več, kakšna je njena pripravljenost pred septembrskim evropskim prvenstvom. V četrtek, 25. avgusta, se bo Slovenija pomerila z Litvo, naslednji dan s Srbijo in Črno goro, v soboto pa še s Hrvaško.

SLOVENIJA - FINSKA 72:56 (22:13, 22:17, 11:11, 17:15)
Nachbar 12, Brezec 11, Lakovič 10, Jurak 9, Milič 8, Nesterovič 5, Lorbek in Udrih po 4, Čapin in Bečirovič po 3, Maravič 2, Slokar 1; Rannikko 13.