Primož Brezec je dosegel 16 točk. Foto: RTV SLO
Primož Brezec je dosegel 16 točk. Foto: RTV SLO

Aleš Pipan: Čaka nas še veliko dela v napadu.

Očitno so bili varovanci Aleša Pipana lačni dokazovanja in so že ob polčasu vodili z 41:17, po tretji četrtini pa s 63:24. V zadnjih 10 minutah je bila igra vendarle bolj enakovredna. Ko so Slovenci zagrizli v obrambi, so bili Finci tako izgubljeni, da niso niti pogledali proti obroču, kaj šele, da bi nanj metali.

Najboljša strelca Slovenije, ki bo s Finsko še enkrat igrala v soboto, sta bila Primož Brezec (16 točk ob največji minutaži) in novopečeni kapetan Rašo Nesterovič (12 točk v 17 minutah). V soboto bo v Radovljici še en obračun Slovenije in Finske.

SLOVENIJA - FINSKA 88:43 (20:9, 21:8, 22:7, 25:19)
Brezec 16, Nesterovič 12, Nachbar in Bečirovič po 8, Lakovič in Joksimovič po 7, Lorbek 6, Maravič in Udrih po 5, Slokar, Jurak in Čapin po 4, Milič 2; Rannikko 12.

Selektor Aleš Pipan:

"Morda je kdo v dvorani pomislil, da je Finska slaba ekipa, toda ni čisto tako. Igrali smo dobro obrambo, tako da so bili malce zbegani in brez orožja. Čaka nas še veliko dela v napadu."

Prepričljivo začeli tudi Francozi
Košarkarji Francije, ki bodo na evropskem prvenstvu igrali v skupini s Slovenijo, so na prvi pripravljalni tekmi premagali Belgijo s 74:56. Najboljša igralca na parketu sta bila veteran Antoine Rigaudeau in Mickael Pietrus. Lažje poškodovani zvezdnik San Santonia Tony Parker je sedel na klopi. Francozi bodo v pripravah na EP odigrali še 11 tekem.

Litovci nadigrali Beloruse
Evropski prvak Litva je na prijateljski tekmi z Belorusijo slavila s 73:55. Odločilna je bila tretja četrtina, ki so jo Litovci dobili 22:6. Prvi strelec srečanja je bil Ksystof Lavrinovic, ki je dosegel 15 točk. Ramunas Šiškauskas in Robertas Javtokas sta jih prispevala 14.

Latvijci zmagovalci Baltic Sea Cupa
Košarkarji Latvije so v Estoniji slavili na Baltic Sea Cupu, potem ko so v finalu z 81:69 premagali Švedsko. V prvem srečanju so bili z 91:64 boljši od gostiteljev.

Aleš Pipan: Čaka nas še veliko dela v napadu.