Dvojec Šešok - Zdovc je slovenski košarkarski javnosti obljubil naskok na odličje. Foto: MMC RTV SLO
Dvojec Šešok - Zdovc je slovenski košarkarski javnosti obljubil naskok na odličje. Foto: MMC RTV SLO
Matjaž Smodiš
Dobro razpoloženi košarkarji Slovenije so ob 12.15 odleteli z Letališča Jožeta Pučnika. Foto: MMC RTV SLO
Košarkarji prek Nemčije na Poljsko

"To bo že moje osmo evropsko prvenstvo. Spominjam se začetkov z Zmagom Sagadinom in nadaljevanja vse do prvega ključnega trenutka leta 2005, ko nam je uspelo osvojiti šesto mesto in se kvalificirati na svetovno prvenstvo na Japonsko. Naslednji mejnik je bilo prvenstvo v Španiji in dodatne kvalifikacije za olimpijske igre. Zdaj smo, prepričan sem, pred novim zgodovinskim trenutkom," je zimzeleni predsednik KZS-ja Dušan Šešok potrdil visoka pričakovanja in cilje na Poljskem.

Selektor Jure Zdovc je ob imenovanju za trenerja decembra lani javno in na glas povedal, da je njegov cilj medalja na evropskem prvenstvu. "Cilji ostajajo isti in so znani. Vsako tekmo moramo odigrati maksimalno in živeti iz dneva v dan oziroma od tekme do druge. Komaj čakam, da se začne evropsko prvenstvo."

Si upate napovedati izide na Eurobasketu 2009? Sodelujte v MMC-jevem košarkarskem Nostradamusu!

13 pripravljalnih tekem
Slovenija je doslej v pripravljalnem obdobju odigrala enajst tekem. Sedem jih je dobila (dvakrat Makedonija, Rusija, dvakrat Hrvaška, Bolgarija, Grčija), štiri pa izgubila (Rusija, Litva, Španija, Velika Britanija). Zdovčeve izbrance v sredo ob 17.45 v Bonnu in dan pozneje ob 19. uri v Karlsruheju čakata še zadnji dve pripravljalni tekmi z Nemčijo.

Bodo na Poljskem do 20. septembra?
Slovenija bo na evropskem prvenstvu na Poljskem v prvem delu igrala v Varšavi v skupini C skupaj z Veliko Britanijo (7. 9.), Srbijo (8. 9.) in Španijo (9. 9.). Če bo osvojila eno od prvih treh mest v skupini, bo v drugem delu (Lodž) igrala skupaj s tremi najboljšimi reprezentancami iz skupine D (Turčija, Litva, Poljska, Bolgarija). Četrtfinalni dvoboji in boji za medalje bodo na sporedu od 17. do 20. septembra v Katovicah.

Košarkarji prek Nemčije na Poljsko