Jure Zdovc in njegovi bojevniki so navdušili tudi Klemna. Foto: Reuters
Jure Zdovc in njegovi bojevniki so navdušili tudi Klemna. Foto: Reuters
Litovski navijači
Litva, ki je imela na prvenstvu številne navijače, je razočarala in se ni uvrstila v četrtfinale. Foto: EPA

Prevzel je vodstvo in ga držal do konca, ko ga je sicer ujel uporabnik Khronos. Med letošnjim evropskim košarkarskim prvenstvom ste lahko bralci MMC-ja preizkušali svoje sposobnosti napovedovanja izidov v priljubljeni aplikaciji Nostradamus. Za vsako tekmo je bilo treba napovedati zmagovalca in razliko v točkah. Prijavilo se je več kot 2.000 uporabnikov, največ uspeha pa je imel Klemen Leban, ki ima uporabniško ime lebaka.

Največji dobitek: 80 evrov
"Na začetku nisem verjel v zmago, ko pa sem v enem dnevu zadel tri točne rezultate, sem pomislil, zakaj pa ne? Od takrat nisem zadel niti ene točne razlike več, vendar je bil tisti srečni dan očitno dovolj za zmago," je povedal Klemen, ki do zdaj ni imel posebne sreče pri športnih stavah, čeprav redno spremlja različne športe. "Vplačam morda pet listkov na leto. Moj največji dobitek do zdaj je bil okrog 80 evrov. Vedno se najde kakšno presenečenje, pa če je par še tak fiks."

Ste tudi vi sodelovali v Nostradamusu? Preverite, kako vam je šlo ...

Navdušen nad borbenostjo Slovenije
Čeprav je strastni navijač Slovenije, je Klemen v predtekmovanju pred tekmo Slovenija - Španija stavil na Špance, pa tudi v tekmi za 3. mesto je dal prednost Grkom: "Zdelo se mi je, da so fantje enostavno pregoreli v vsej tej želji in borbenosti. Mislim, da pri stavah ne smeš nikoli gledati s stališča navijača. Z igrami slovenske reprezentance sem sicer zelo zadovoljen. Predvsem sta mi bila všeč njihov pristop in motiviranost, tudi sam imam namreč zelo rad igralce, ki so borbeni, srčni in na igrišču pustijo srce. Pohvalil bi tudi selektorja Jureta Zdovca, ki je vlekel prave poteze."

Košarkarski Nostradamus je imel dva zmagovalca. Poleg uporabnika lebaka je 101 točko zbral tudi Khronos. Prosili smo ga za kratek pogovor, vendar nam ni uspelo navezati stika.

Zaradi Litve ob še več točk
Klemna Lebana, ki je 12 let treniral nogomet pri zdajšnjem Interblocku, njegov oče pa je bil košarkar, smo še prosili, naj nam razkrije, katere reprezentance so ga na letošnjem evropskem prvenstvu na Poljskem pustile na cedilu. "Moj največji kiks so bile stave na Litvo v predtekmovanju. Potem sem le uvidel, da brez številnih odsotnih igralcev Litva še zdaleč ni tako kakovostna kot sicer."