Jaka Lakovič je bil razočaran nad predstavo slovenske reprezentance. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Jaka Lakovič je bil razočaran nad predstavo slovenske reprezentance. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Finci prizadejali Slovencem neprijeten poraz

Kapetan slovenske reprezentance je ostro obsodil pristop vseh košarkarjev: "To je sramota. Žal mi je za gledalce, ki so plačali po 55 evrov, mi pa se odločimo, da ne bomo igrali. Slabo. Konec tekme in gremo dalje. Čaka nas priprava na Francijo. Tekma je bila slaba. Od samega začetka smo igrali slabo. Še posebej v drugem polčasu smo bili brez energije. Nismo igrali obrambe."

"Upam, da se bo izplačalo, da so nekateri počivali. To sicer sploh nima veze, če recimo Goran ni veliko igral. Vsi drugi so igrali, in to ne sme vplivati na rezultat. Vsi smo šli v tekmo z isto pripravo kot proti vsem ekipam. To preprosto ni bilo to. Dogovor je bil, da igramo stoodstotno. Vsako preračunavanje te lahko drago stane. Vsi smo jezni. Ne vem, ali je to najbolje. Dogovor je bil, da igramo kot na prejšnjih tekmah. Nismo se držali dogovorov," je še dodal Lakovič, ki je tokrat prispeval štiri točke.

"Nismo se držali dogovora"
Selektor Božidar Maljković, kot je to v navadi, znova ni želel govoriti o naslednjem nasprotniku. Ob slabi slovenski obrambi je izpostavil tudi odličen met Finske (17/32 za tri): "Obramba je ključ naše igre. Če dobro igramo v obrambi, dobimo tekmo. Tokrat smo bili počasni v obrambi, brez pravega pomaganja. Nismo se držali dogovora in naše priprave na tekmo. Finci so imeli odličen strelski dan. Čaka nas izjemno pomemben obračun v četrtfinalu proti Franciji. To tekmo s Finsko smo že pozabili."

"Premehko smo odigrali to tekmo. Ta ekipa ne zna odigrati na način prijateljskih tekem. Ekipa je trenirana, da igra ostro in trdo košarko. Tudi boljše ekipe od Slovenije ne morejo zmagati s tako igro, kot smo jo prikazali proti Finski. V mislih nekaterih igralcev so bili že naslednji nasprotniki. Nihče ni izgubil tekme namerno. Nekoliko smo spočili Gorana Dragića, ki je sicer želel igrati, a smo ga vseeno nekoliko varovali. Tudi z drugimi je bilo podobno. Minutaža je bila tako uravnotežena. Slovenija je ena redkih ekip, ki nima težav s poškodbami. Smo dobro fizično pripravljeni in ne tvegamo z igralci. Imamo dobro razporejeno minutažo," je dodal Maljković.

Finci prizadejali Slovencem neprijeten poraz