Goran Dragić upa tudi v odlične navijače, ki so bili izjemni že v Celju, še večjo podporo pa pričakuje v Ljubljani. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Goran Dragić upa tudi v odlične navijače, ki so bili izjemni že v Celju, še večjo podporo pa pričakuje v Ljubljani. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Domen Lorbek se zaveda, da so nasprotniki v drugem delu nevarni, a vsi tudi premagljivi. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Poljska zadala Sloveniji še drugi poraz
Analiza po tekmi Slovenija - Poljska

Proti Poljski je bila slovenska igra bleda in zelo povprečna. V napadu so gostitelji EuroBasketa naredili precej napak, imeli spet veliko težav proti coni, niso bili pri metu in tudi v obrambi igra ni bila prava. Na trenutke so tudi Slovenci poskusili s cono, a je bilo v njej kar nekaj "lukenj", po katerih so razigrani Poljaki, ki so, kot so obljubili po visokem porazu s Španijo, tokrat pokazali povsem drug obraz in vendarle prvenstvo zapuščajo z zmago, prišli do odprtih metov.

Popraviti igro proti coni
"Najpomembnejše tekme šele prihajajo. Ne vem, kakšni so razlogi za tako igro, a sami ste videli, kako smo začeli. Med polčasom smo se dogovorili, da se borimo naprej in ne smemo popuščati, a Poljaki so bili tokrat res "vroči". Zadevali so in ni nam uspelo ujeti priključka,"
je po tekmi razmišljal najboljši slovenski strelec na tekmah v Celju Goran Dragić, ki je tokrat vpisal devet točk (iz igre 4/10). Na parketu je prvi slovenski organizator igre tokrat prebil nekaj manj kot 18 minut, eden boljših podajalcev turnirja do zdaj pa tokrat ni vpisal nobene podaje.

Pred reprezentanti sta dva dneva premora, potem pa se začne drugi del, nasprotnika pa bosta poleg Italije, ki je še neporažena, Finska in Grčija: "Prosta dneva je treba izkoristiti za regeneracijo, saj smo že utrujeni. Poleg tega pa ju je treba izkoristiti tudi za trening, da popravimo te napake, predvsem igro proti coni. Moramo se dobro pripraviti na Italijo."

Z "gorečimi" Stožicami naprej
Slovenija je igrala v Zlatorogu pred izjemnimi navijači, ki so pripravili odlično vzdušje in vsaj iz tega razloga bi morala biti na zadnji tekmi drugačna predstava Slovencev, ki se od Celja tako poslavljajo z dvema zaporednima porazoma. Vendarle pa tekma ni odločala o ničemer in je v vsakem primeru Slovenija v Ljubljano odnesla tri točke. Starejši izmed bratov Dragić verjame, da lahko prav navijači ponesejo moštvo do vrhunskega izida: "Stožice so super dvorana. Do zdaj sem tam dvakrat igral. Proti Franciji še ni bilo pravega vzdušja, ki pa zdaj bo. Verjamem, da bodo Stožice "gorele", da naredimo želeni rezultat."

Drugi slovenski strelec je trenutno Domen Lorbek, ki je proti Poljski prispeval 13 točk (iz igre 5/7). Košarkar, ki je na zadnjih treh tekmah prišel v pravo formo, je poudaril, da si porazov Slovenija ne sme več privoščiti: "Vsekakor je težko loviti zaostanek, ko tekma ni odločilna, a to ni in ne sme biti izgovor. Izkoristili smo ta bonus, saj zdaj "kiksov" praktično ne sme biti več."

V drugem delu so vsi premagljivi
Najprej vrsto Božidarja Maljkovića čaka dvoboj z Italijo, ki je morala Sloveniji priznati premoč na pripravljalni tekmi v Kopru, a na prvenstvu azzurri še ne poznajo poraza: "Italija prihaja v Ljubljano v zelo dobri formi. Vse tekme je dobila, a je premagljiva. Mislim, da so vse tri ekipe v drugem delu premagljive. Mi moramo predvsem gledati na svojo igro. Moramo stopiti skupaj, zdaj je še pomembneje držati skupaj in biti ekipa, zdaj, ko nam ne gre, ne takrat, ko nam je šlo. Če se bomo tega držali in 40 minut držali trdo obrambo, se po mojem mnenju nimamo ničesar bati."

"Mislim, da je volja bila, a to preprosto ni bilo dovolj. Odprli smo tekmo s preveč izgubljenimi žogami in mislim, da nismo dosegli sploh nobenega lahkega koša. V obrambi nismo bili pravi. Smo bili sicer agresivni, a so nas "odprli" z nekaterimi trojkami. Potem je bilo zelo težko, ko so se razigrali, še posebej Kelati je bil razpoložen," je še o tekmi pristavil Lorbek.

Poljska zadala Sloveniji še drugi poraz
Analiza po tekmi Slovenija - Poljska