Božidar Maljković že od samega začetka ni zadovoljen s sojenjem. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Božidar Maljković že od samega začetka ni zadovoljen s sojenjem. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Zoran Dragić
Ena izmed situacij, ki jo je izpostavil Božidar Maljković, ko je v protinapadu Zoran Dragić položil, a je Bojan Bogdanović blokiral met. Se je žoga že dotaknila obroča? Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Sklonjene glave po tekmi s Hrvaško
Analiza po tekmi Slovenija - Hrvaška

"Nisem zadovoljen s sodniki že od samega začetka. Niso na ravni. Makedonca Aleksadra Milojevića sploh ne poznam. Kdo je to? Vem, da je Makedonija velika košarkarska dežela, ki ima nekaj odličnih sodnikov, a tega ne poznam. Zadnjih pet ali šest odločitev je sodil v našo škodo. Fant, ne moreš na univerzo, če nisi končal srednje šole," je bil po tekmi jezen slovenski selektor.

Eno napako sprejmeš, ne pa še štirih
"Murić je zabijal, pa je bila nad njim osebna napaka, po polaganju Zorana Dragića se je žoga že dotaknila obroča, nad Bogdanovićem Murić sploh ni naredil osebne napake, ampak je bila narejena v napadu ... Lahko sprejmemo eno napako, ne pa še dodatnih štirih. Smo ekipa, ki igra pošteno in potroši veliko energije. Nimamo 12 fenomenalnih igralcev, da bi tekmo dobili zlahka. Za nas so vse odločitve pomembne,"
je napake sodnika Aleksandra Milojevića naštel Maljković.

"Boža" je sicer dejal, da so Slovenci naredili ogromno napak, a vseeno je v zaključku tekme jeziček na tehtnici po njegovem mnenju prevesil sodnik: "Tekma proti Gruziji nam je pomagala, saj so igrali podobno consko obrambo. V dveh ali treh minutah smo izgubili vso prednost. V skoku smo bili slabi in imeli težave v napadu. Težave smo imeli z izgubljenimi žogami in nekateri igralci niso bili na svoji ravni. Ko vodiš za deset, se ne smeš sprostiti, ampak moraš nasprotnika dokončno zlomiti, ne pa dopustiti, da se vrnejo."

Tudi Goran Dragić jezen na sodnike
Nekaj spornih situacij, ki jih sodniki niso sodili, je razkril tudi Goran Dragić: "Ko sem ob hrvaški klopi reševal žogo, me je pomočnik trenerja, ki ga dobro poznam še iz Slovana, a ga ne bom imenoval (Ivan Sunara op. a.), potegnil, potem je bil Jasmin Repeša kar na sredini igrišča, pa nič. Smo pa imeli tekmo v svojih rokah, tudi met za zmago, a ni šla žoga skozi obroč. Tako pač je. V podaljšku nisem bil zadovoljen z našo obrambo."

Prvi organizator igre slovenske reprezentance je dosegel kar 23 točk (za dve 4/13, za tri 2/6) ter zbral osem skokov in pet podaj. "Bila je težka tekma za obe strani. Vedeli smo se, da moramo zmagati za poln izkupiček v drugem delu. Žal se nam ni izšlo. V ključnih trenutkih nismo dobili skoka, čeprav smo jih imeli več na tekmi. V podaljšku so zadeli tri trojke. Treba je iti naprej. Poljsko moramo premagati in priti nazaj v zmagoviti ritem. Nikoli ne bom razumel sodnikov, a to je pač košarka," je sklenil "Gogi".

Sklonjene glave po tekmi s Hrvaško
Analiza po tekmi Slovenija - Hrvaška