Rašo Nesterović ima pomembno vlogo tudi pri promociji letošnjega EuroBasketa. Foto: KZS
Rašo Nesterović ima pomembno vlogo tudi pri promociji letošnjega EuroBasketa. Foto: KZS
Slovenci za uvod opravili z Ukrajinci

Nekdanji kapetan slovenske košarkarske reprezentance je bil na medijskem dnevu in druženju z novinarji slovenskih košarkarjev v sklopu priprav na domače evropsko prvenstvo čez dober mesec dni dobro razpoložen, v napovedih pa je previden: "Če bo Slovenija hkrati še uspešna na parketu, potem se nam obeta res lep september."

Izgovorov, da priprave ne bi bile dobro organizirane, po besedah Nesterovića ne bi smelo biti: "Nekoč smo trenirali v slabo prezračenih dvoranah, potovali na tekme v neklimatiziranih avtobusih, se prevažali na neke nepomembne turnirje v Španijo tudi po deset ur ... Zdaj so priprave posvečene igralcem in ta reprezentanca ima zares vrhunske pogoje za delo."

"Niti spodnjic nam ni treba prinesti s seboj"
Napredek, ki so ga pri tem naredili na KZS-ju, je seveda pohvalil tudi dolgoletni reprezentant Boštjan Nachbar, ki se je po podpisu pogodbe z Barcelono četi Božidarja Maljkovića pridružil pred kratkim: "V reprezentanci sem prvič zaigral leta 2003, nato pa so se zadeve s prihodom nove garniture ljudi na Košarkarsko zvezo Slovenije začele hitro spreminjati. Enostavno ni mogoče primerjati pogojev, ki smo jih imeli mi na začetku, in teh, ki jih imajo zdaj ti fantje. Spominjam se, da smo na začetku na priprave prišli s svojimi nogavicami, drese smo si morali še sami prati, zdaj pa je za vse poskrbljeno. Praktično nam niti spodnjic ni treba več prinesti s seboj. Pogoji, ki jih imamo, so primerljivi s tistimi v najboljših evropskih klubih."

Izkoristiti potencial Gorana Dragića
Priprave na EP pa je Nachbar pokomentiral: "Opaziti je, da si vsi želimo narediti vrhunski rezultat. Medalja na EP-ju bi bila izreden dosežek, vendar se je zanjo vredno potruditi in garati celo poletje. Navdušen sem bil, ko sem na tekmi proti Ukrajini videl, kako se ti mladi igralci želijo dokazati pred slovensko javnostjo in selektorjem Božidarjem Maljkovićem. Pogovarjali smo se o spremembah, ki jih bomo vpeljali za to prvenstvo. Imamo namreč enega najboljših in najhitrejših organizatorjev igre na svetu, Gorana Dragića, in njegov potencial enostavno moramo izkoristiti. Drugi igralci mu bomo morali slediti, toda hitra igra ne sme postati brezglava, saj dobre reprezentance to hitro izkoristijo. Maljković nam je hkrati zabičal, da bo nepopustljiv pri obrambnem skoku, saj iz tu izhaja hiter prenos žoge v nasprotno polovico."

Kako Nachbar komentira odpoved Bena Udriha in svoj prestop v Barcelono, si preberite tukaj.

Slovenci za uvod opravili z Ukrajinci