Luka Dončić je v prvi četrtini dosegel 11 točk, na koncu pa je bil z 18 točkami in devetimi skoki najboljši igralec tekme. Foto: BoBo
Luka Dončić je v prvi četrtini dosegel 11 točk, na koncu pa je bil z 18 točkami in devetimi skoki najboljši igralec tekme. Foto: BoBo
Slovenci dodali plin in nadigrali Madžare
Slovenski košarkarji na prvenstvo z visokimi cilji

V "savni" dvorane Tabor je bilo v slovenski ekipi precej manj želje in agresivnosti kot na prvi pripravljalni tekmi v Rogaški Slatini, tako da je Madžarska dolgo držala ravnotežje. V tretji četrtini je še zadnjič vodila (51:52), nato je Slovenija z bolj zavzeto igro le unovčila večjo kakovost. Z delnim izidom 7:0 je povedla z 58:52, udarno pa začela tudi zadnjo četrtino, pri čemer je končno stekel met z razdalje.

Klemen Prepelič je s trojko povišal na 67:55, Matic Rebec je ukradel žogo in po polaganju zadel za 69:55, po novi trojki Prepeliča in vodstvu 72:55 pa je bil dvoboj odločen.

Dragić in Dončić prvič zaigrala skupaj
Slovenija je drugo pripravljalno tekmo za evropsko prvenstvo začela s peterko Goran Dragić, Gašper Vidmar, Luka Dončić, Klemen Prepelič in Edo Murić. Dragić, ki se je šele pridružil pripravam, in Dončić sta tako prvič zaigrala skupaj, Dončić je predvsem v prvi četrtini spet dokazal razkošen talent in v tem delu igre dosegel kar enajst točk, bil je zelo natančen in je zadel tri trojke.

Le šest madžarskih prostih metov
V drugi četrtini selektor Kokoškov ni imel razpoloženega igralca. Videti je bilo sicer kar nekaj atraktivnih potez (izstopal je Dončić), a kaj, ko je bilo preveč zgrešenih "zicerjev", predvsem pa je manjkalo borbenosti v obrambi. Madžari so na vsej tekmi izvajali le šest prostih metov! Po 20 minutah je bilo izenačeno (38:38), za Madžare je David Vojvoda dosegel vseh svojih 15 točk v prvem polčasu.

Kapetan Goran Dragić v drugem polčasu ni igral. V nedeljo bo Slovenija v okviru Pokala Adecco v Mariboru igrala še proti Češki. Do turnirja v Opatiji, ki bo prihodnji konec tedna, bo odsoten Anthony Randolph, ki je odšel v ZDA, saj ga čaka poroka.


Jaka Lakovič, pomočnik selektorja Slovenije: "Težko je bilo igrati. Bilo je vroče, razmere niso bile idealne, a tako je bilo za obe reprezentanci. V prvem polčasu nismo bili pravi, v drugem pa smo vendarle popravili igro v obrambi, postali bolj agresivni na žogi, dosegli nekaj lahkih košev in naredili razliko na semaforju, ki nam je omogočila pohod do zmage. Zagotovo je naše želja igrati hitrejšo košarko, a dokler smo tako pasivni v obrambi, kot smo bili v prvem polčasu, je težko razviti hitro igro. Nasprotnik najde pot do koša in nato se igra 5 na 5."

Edo Murić: "Vesel sem, da smo zmagali. Prvič smo igrali skupaj, a videlo se je, da nam še precej manjka do želenega nivoja. Jutri nas čaka analiza tekme in takoj nato trening, na katerem bomo začeli odpravljati napake. Predvsem v obrambi še nismo pravi. Manjka nam agresivnosti, komunikacije, saj bo tako lažje tudi v napadu. Hkrati so Madžari zadeli nekaj težkih metov, na koncu pa je naša kakovost vendarle prišla do izraza in zabeležili smo zasluženo zmago."


Pripravljalna tekma, Maribor:
SLOVENIJA - MADŽARSKA
84:64 (19:17, 19:21, 22:17, 24:9)
2.500; Dončić 18, Vidmar 13, Prepelič 10, Dimec in Čančar po 8, Murić 7, Blažič in Rebec po 6, Nikolić 4, Dragić in Hrovat po 2; Vojvoda 15, Witmann in Allen po 13.

Met za tri točke: 6/20; 10/26
Met za dve točki: 23/37; 15/38
Prosti meti: 20/26; 4/6
Skoki: 35; 34

Nedelja ob 20.00 (Maribor):
SLOVENIJA - ČEŠKA


Sobota, 12. avgusta, ob 18.00 (Opatija)
HRVAŠKA - SLOVENIJA

Nedelja, 13. avgusta (Opatija):

SLOVENIJA - UKRAJINA

Petek, 18. avgusta (Tel Aviv):

IZRAEL - SLOVENIJA

Sobota, 19. avgusta (Tel Aviv):

SLOVENIJA - TURČIJA

Četrtek, 24. avgusta, ob 20.00 Stožice

SLOVENIJA - HRVAŠKA

Petek, 25. avgusta (Stožice):

SLOVENIJA - HRVAŠKA (zaprta tekma)

Slovenci dodali plin in nadigrali Madžare
Slovenski košarkarji na prvenstvo z visokimi cilji