Slovenijo krasi odličen timski duh. Foto: BoBo
Slovenijo krasi odličen timski duh. Foto: BoBo

Slovenska reprezentanca je ta konec tedna v Carigradu, kjer je pred petimi leti osvojila naslov evropskega prvaka. Na petkovi tekmi je po podaljšku premagala gostitelja Turčijo s 104:103.

Večji del tekme je prvo violino igral Luka Dončić (23 točk in 10 skokov), navduševal je s svojimi rešitvami in podajami, ki so zmedle tekmece. Član Dallasa zadnjih deset minut ni igral.

Sorodna novica Goran Dragić z izjemno trojko odločil podaljšek v "svoji dvorani" v Carigradu

Dragić: Še veliko moramo narediti
V podaljšku je Goran Dragić dosegel kar 11 točk (skupaj 28), tudi z odločilno trojko, ki je Sloveniji prinesla zmaga. Evropski prvaki so sicer tik ob koncu rednega dela zapravili osem točk prednosti, Dragić pa je poudaril, da so imeli sodniki pri tem nemajhno vlogo: "Sodniki so naredili zanimivo tekmo za gledalce. Ne glede na to pa smo zelo veseli, da smo si izborili zmago. K temu so sicer pripomogle tudi naše napake, ampak to je šele prva pripravljalna tekma, še veliko moramo narediti. Vsake zmage smo veseli."

Prepelič: Kapetan povedal nekaj spodbudnih
Tretji strelec je bil Klemen Prepelič (14): "Tekma je bila odličen približek tega, kar nas čaka na EuroBasketu. Prvenstvo bo eno najmočnejših v zgodovini in take tekme v pripravah nam lahko samo koristijo. Goran Dragić je v svoji dvorani pokazal, zakaj je naš kapetan. Pred podaljškom nam je povedal nekaj spodbudnih besed na klopi, v podaljšku pa je vključil svoj 'Gogi mode' in nas popeljal do zmage.''

Slovenija se bo danes ob 19.00 pomerila še z Ukrajino.

Goran Dragić kot pred petimi leti blestel v Carigradu
Uspešna vrnitev v Carigrad