Sterling Gibbs je v Kopru pustil dober vtis. Foto: Koper Primorska/Žiga Mikeli
Sterling Gibbs je v Kopru pustil dober vtis. Foto: Koper Primorska/Žiga Mikeli

Gibbs je v Koper prišel sredi letošnje sezone, se izkazal za dobro okrepitev in s klubom osvojil pokal. V tem obdobju je na parketu državnega prvenstva prebil povprečno 18,3 minute in dosegel 11,5 točke, 2,8 skoka in 2,2 podaje. Koprski klub je sprejel željo košarkarja po začasni prekinitvi pogodbe zaradi širjenja novega koronavirusa. Gibbs se je vrnil v ZDA, kjer bo v domačem okolju pričakal konec izrednega stanja. Obstaja možnost, da se bo vrnil na Obalo po zajezitvi epidemije, v nasprotnem primeru je njegova pogodba prekinjena z 12. marcem 2020.

"Želja Sterlinga je bila, da ob trenutnih razmerah zapusti državo in se vrne v Združene države Amerike. V klubu mu nismo želeli stati na poti in zato smo ustregli njegovi želji. Ob prekinitvi pogodbe smo sklenili, da ima Gibbs možnost za vrnitev v klub, če se bo trenutno stanje umirilo in bomo v državi uspešno zajezili širjenje koronavirusa," je povedal vodja koprske ekipe Goran Jagodnik.

"V Kopru sem se počutil odlično, saj smo imeli s Primorsko zelo uspešno sezono. Zaradi izbruha koronavirusa in ženine nosečnosti so mi v klubu dovolili oditi domov. Zahvaljujem se klubu za profesionalizem. Užival sem v igranju za Primorsko in klubu želim le najboljše v nadaljevanju zgodbe. Upam, da se v kratkem znova vidimo," je dodal Gibbs.