Jurica Golemac je v zadnji sezoni vodil Tajfun, s katerim je osvojil osmo mesto v državnem prvenstvu. Foto: Sixt Primorska
Jurica Golemac je v zadnji sezoni vodil Tajfun, s katerim je osvojil osmo mesto v državnem prvenstvu. Foto: Sixt Primorska

Golemac bo na položaju zamenjal Aleksandra Sekulića. Golemac je trenersko pot začel leta 2013 v Ciboni kot pomočnik Slavena Rimca. Že v prvem letu je z zagrebškim klubom osvojil naslov Lige ABA. Je tudi pomočnik Eliasa Zourosa v moški članski reprezentanci Gruzije.

Kot glavni trener se je prvič preizkusil v šentjurskem Tajfunu in ekipo, potem ko jo je prevzel po ne najboljšem začetku sezone, popeljal do končnega osmega mesta Lige Nova KBM. Golemac je v Slovenijo prišel leta 1997, kjer je igral za Slovan in Union Olimpijo, ob koncu kariere leta 2013 pa tudi v Krki. Vmes je med drugim nosil drese Cibone, Hapoela, Rome, Panathinaikosa, Albe.

Ambiciozen klub za ambicioznega trenerja
"Sixt Primorska je ambiciozen klub, kot sem sam tudi ambiciozen trener. Hitro smo našli skupni jezik. Verjamem, da bomo odlično sodelovali. Komaj čakam, da začnemo delati. Moja želja je, da je v klubu čim več domačih igralcev in da igramo hitro, sodobno košarko,"
je dejal Golemac.

Walter Jeklin, športni direktor Sixta Primorske, pa je povedal: "Za naslednji dve sezoni se nam bo na trenerski klopi pridružil Jurica Golemac, s katerim smo v vodstvu kluba po večkratnih razgovorih ugotovili, da imamo veliko stičnih točk, povezanih s strategijo razvoja KK Sixt Primorska. Razmeroma hitro in zelo konkretno smo se dogovorili za dveletno sodelovanje. Tako za klub kot za trenerja je izziv, kako mlado sredino popeljati na še višjo raven ter se uveljaviti ne le v Sloveniji, marveč tudi regionalno in vseevropsko. Razvojno želimo delovati zelo razpršeno, a veliko pozornost namenjati tako vrhunskemu članskemu moštvu ter tudi vse bolje organiziranemu sistemu mlajših starostnih kategorij."

Žakelj novi trener Tajfuna
Tajfun, ki ga je nazadnje vodil prav Golemac, pa je za novega trenerja pripeljal Andreja Žaklja, ki je v prejšnji sezoni vodil Terme Olimia Podčetrtek. 38-letni Žakelj ima tudi nekaj izkušenj iz tujine. "Vesel sem, da sem dobil priložnost pri klubu, ki se lahko pohvali s trofejo državnih in superpokalnih prvakov. Že nekaj časa sem tu na Kozjanskem, kjer se dobro počutim in ne vem, zakaj se to ne bi nadaljevalo. Dogovorili smo se za malo daljše sodelovanje, da ne gledamo samo iz danes na jutri, ampak na malo daljši rok. Moj cilj je, da vključim čim več domačih igralcev iz tega okolja in da sodelujemo s čim več slovenskimi igralci," je ob svojem prvem nastopu strnil Postojnčan.