Luka Dončić je že dobil nagrado in s priznanjem posnel to fotografijo. Foto: KZS
Luka Dončić je že dobil nagrado in s priznanjem posnel to fotografijo. Foto: KZS

Drobnjak je bil ključni mož presenetljivega pohoda Tajfuna na vrh državnega prvenstva. Ob predstavah na parketu je izkušeni Kranjčan pustil izjemen pečat tudi kot vodja ekipe v garderobi in s pozitivnim pristopom dodal velik delež k uspehu šentjurske vrste. Drobnjak, ki je bil izbran za najkoristnejšega posameznika finalne serije Lige Telemach, bo nagrado prevzel pred začetkom nedeljske tekme All Stars, ki bo na Vrhniki.

Po prihodu v Slovenijo bo Dragić dobil nagrado za najboljšega slovenskega košarkarja. Februarja je Ljubljančan prestopil iz Phoenixa k Miamiju, s katerim je poleti podpisal najvišjo pogodbo v zgodovini slovenskega športa. Zaradi različnih vzrokov je letos prvič izpustil reprezentančno akcijo, za naprej pa napovedal, da bo kapetan izbrani vrsti na voljo, dokler bo lahko igral.

Nagrado za najboljšega mladega košarkarja pa je že prejel Dončić. 16-letni biser evropske košarke navdušuje v Madridu, kjer že igra za člansko ekipo Reala, aktualnega evropskega prvaka. Dončić je kot najmlajši košarkar zaigral za prvo ekipo madridskega velikana, letos pa dobiva priložnost tudi v Evroligi.

Najboljši trener lanske sezone je Tajfunov Dejan Mihevc, v ženski kategoriji pa Damir Grgić, ki vodi Celjanke.