Deandre Ayton je desetim točkam dodal še 21 skokov. Foto: Reuters
Deandre Ayton je desetim točkam dodal še 21 skokov. Foto: Reuters

Bahami, za katere igrajo trije odlični košarkarji iz Lige NBA, so napredovali predvsem po zaslugi zadnje četrtine, ki so jo dobili s 23:12.

S 27 točkami je bil najučinkovitejši Eric Gordon (Phoenix). 15 točk je prispeval Buddy Hield (Indiana), 10 točk in 21 skokov pa je vknjižil Deandre Ayton (Phoenix).

Pri olimpijskih prvakih iz leta 2004 in svetovnih podprvakih iz leta 2019 je 21 točk dosegel Gabriel Deck, 15 Carlos Delfino. 14 točk in 17 podaj je zbral Facundo Campazzo.

Olimpijske predkvalifikacije igrajo reprezentance, ki se niso uvrstile na evropsko prvenstvo. V Evropi sta se skozi sito prebili Poljska in Hrvaška. Poljaki so na odločilni tekmi v Glivicah s 76:72 premagali Bosno in Hercegovino, za katero sta igrala Jusuf Nurkić (Portland) in Džanan Musa (Real Madrid).

Hrvati so napredovali po zmagi 84:71 nad Turčijo v Carigradu. Igralec tekme je bil Dario Šarić (Golden State) z 22 točkami in 11 skoki.

Ekipe, ki so napredovale, se bodo prihodnje poletje na kvalifikacijskih turnirjih pridružile reprezentancam, ki jim ne bo uspelo priti na olimpijske igre na letošnjem svetovnem prvenstvu. Iz Evrope bosta v Pariz s SP-ja napredovali najboljši dve reprezentanci.