Selektor slovenske reprezentance do 20 let Miro Alilovič bo letos Slovenijo spet skušal pripeljati do medalje. Foto: RTV SLO
Selektor slovenske reprezentance do 20 let Miro Alilovič bo letos Slovenijo spet skušal pripeljati do medalje. Foto: RTV SLO
Mladi košarkarji po medaljo

"Gre za drugo najpomembnejše košarkarsko tekmovanje v Evropi, takoj za članskim prvenstvom, ki bo v Španiji. Moramo se zavedati, da so igralci do 20 let praktično že formirani košarkarji, ki so tik na pragu članskih vrst. So bodoči zvezdniki evropske in svetovne košarke," je pomembnost tekmovanja poudaril predsednik Košarkarske zveze Slovenije Dušan Šešok.

Slovenija je bila dvakrat evropski prvak (2000, 2004), enkrat je bila druga (1998), lani v Turčiji
pa 3. Tudi letos imajo varovanci Mira Aliloviča visoke cilje.

Nadarjena generacija, ki ima visoke cilje
"Gre za izjemno nadarjeno generacijo letnika 1987. Vsi se zavedamo, da imamo lepe možnosti za uspeh, ne bežimo od odgovornosti, vendar ker gre za turnirski sistem tekmovanja, je treba iti korak za korakom. Za mene je prva tekma najpomembnejša. Srbija je s to generacijo osvojila vse možne naslove, tako da je zame prvi favorit skupine. Nato nas čaka Francija in na koncu Madžarska. Lani smo bili presenečenje, letos pa bomo morali pokazati, koliko veljamo," je povedal Alilovič.

Prenosi tekem na Televiziji Slovenija
Vse slovenske tekme, en polfinale in finale si boste lahko ogledali na Televiziji Slovenija. Poleg tekem bo v Novi Gorici in Gorici tudi trenerski seminar, na katerem bosta predavala Duško Ivanovič in Željko Obradovič, slovita trenerja Barcelone in Panathinaikosa.

Mladi košarkarji po medaljo