Gregor Hrovat in Devin Oliver zapuščata Petrol Olimpijo, odšel pa je tudi center Jordan Morgan. Foto: www.alesfevzer.com
Gregor Hrovat in Devin Oliver zapuščata Petrol Olimpijo, odšel pa je tudi center Jordan Morgan. Foto: www.alesfevzer.com

Hrovat, občasni slovenski reprezentant, se bo prvič preizkusil v tujini. Oblekel bo dres nemškega prvoligaša Medi Bayreuth. Nekdanji kapetan Olimpije tako po štirih sezonah zapušča ljubljanski klub, s katerim se je med drugim dvakrat veselil naslova državnega prvaka.

Medi Bayreuth bo prihodnjo sezono nastopal v Fibini Ligi prvakov, a za razliko od Olimpije, ki ima že zagotovljeno mesto v skupinskem delu, se bodo morali Nemci v Ligo prvakov prebiti prek kvalifikacij, ki jih bodo začeli v tretjem krogu. Hrovat, ki je pred prihodom v Ljubljano igral za Koper, Helios in Logatec, je v zadnji sezoni na 22 tekmah Lige ABA dosegel po 12 točk, 4,7 podaje in 3,3 skoka na tekmo.

Iz Petrola Olimpije odhajata tudi Američana Devin Oliver in Jordan Morgan, oba pa sta "pristala" pri Banvitu. Oliverja je Olimpija lani poleti še uspela zadržati, letos je bila denarna ponudba previsoka, da bi Oliver ostal v slovenski prestolnici, kjer se je sicer dobro počutil. V zadnji sezoni je imel v Ligi Nova KBM povprečje 13,9 točke in 6,4 skoka na tekmo, v Ligi ABA pa 13,2 točke in 7,3 skoka.

Iz turškega Banvita je sicer pred dnevi odšel Sašo Filipovski, ki je postal trener Monaca.