Po poškodbi Kevina Duranta bo tudi poškodba Klaya Thompsona močno vplivala tako na kadrovsko politiko dinastije iz severne Kalifornije kot na celotno igralsko tržnico Lige NBA. Foto: AP
Po poškodbi Kevina Duranta bo tudi poškodba Klaya Thompsona močno vplivala tako na kadrovsko politiko dinastije iz severne Kalifornije kot na celotno igralsko tržnico Lige NBA. Foto: AP

Golden State je na domačem parketu izgubil s 110:114 in s skupnim izidom v zmagah 2:4 tudi boj za naslov prvaka proti Torontu. Klay Thompson si je v tretji četrtini tekme raztrgal križne vezi, so sporočili iz tabora Bojevnikov.

Sorodna novica Zgodovinski dan za kanadski šport - Toronto prvič prvak Lige NBA

Warriorsi potrdili raztrgane križne vezi
Thompson se je poškodoval 2:22 minute pred koncem tretje četrtine, do takrat je dosegel 30 točk, nato pa se ni več vrnil v igro na odločilni tekmi velikega finala. "Košarkar je opravil pregled z magnetno resonanco v bolnišnici Bay Area, ki je potrdil, da si je Thompson raztrgal križno vez levega kolena," so prek Twitterja sporočili iz tabora podprvakov NBA.

29-letnega košarkarja, ki se je poškodoval pri pristanku po prodoru na koš, ko ga je iz ravnotežja spravil Danny Green, zdaj čaka dolgotrajno okrevanje, pri čemer za zdaj ni še prav nobenih ocen o dolžini okrevanja. Po izkušnjah ob identičnih poškodbah najboljših košarkarjev se lahko zgodi, da bo Klay Thomspon izgubil večino prihodnje sezone, če ne kar celotno.

Porzingis izgubil sezono in pol
Priporočilo zdravnikov za košarkarje je namreč, da se lahko vrnejo na parket šele po 6 do 12 mesecih. Zadnji znani primer je Kristaps Porzingis, ki si je raztrgal križne vezi februarja 2018 in bi se vrnil v igro šele letos spomladi, če ne bi bil zamenjal in odposlal v Dallas, kjer so ga raje prihranili, da opravi celotne poletne priprave in se popolnoma zdrav loti prihodnje sezone.

Poškodba je za Thompsona prišla v najslabšem možnem času, saj za naslednjo sezono nima pogodbe. Bojevniki naj bi mu ponudili maksimalno pogodbo, ki pa je zdaj zaradi poškodbe vprašljiva.

Kaj bo storil poškodovani Durant?
Ob dolgotrajni odsotnosti ostrostrelca Thompsona se bo morala prilagoditi tudi kadrovska politika Warriorsov. Golden State bi lahko poleti izgubil Kevina Duranta, ki lahko prosto izbira med kopico maksimalnih pogodb v drugih klubih. A tudi MVP prejšnjih dveh finalov je huje poškodovan, kar popolnoma spreminja prestopno dinamiko in trg prostih igralcev v celotni Ligi NBA. Durant bo moral zaradi poškodbe ahilove tetive izpustiti celotno naslednjo sezono.