Na tekmi, ki je bila uradno posvečena zadnjemu merjenju moči Dirka Nowitzkega in Dwayna Wada, sta Luka Dončić in Goran Dragić prevzela soj žarometov tako med tekmo kot pred njo in po njej. Foto: Twitter/@dallasmavs
Na tekmi, ki je bila uradno posvečena zadnjemu merjenju moči Dirka Nowitzkega in Dwayna Wada, sta Luka Dončić in Goran Dragić prevzela soj žarometov tako med tekmo kot pred njo in po njej. Foto: Twitter/@dallasmavs

Imel sem občutek kot da igram v Ljubljani. Res hvala lepa vsem.

Goran Dragić

Po izredno pomembni zmagi v boju za letošnjo končnico Lige NBA in najboljši predstavi sezone, kronane z drugim trojnim dvojčkom kariere, je bil seveda bolj zgovoren kapetan zlate Slovenije z Eurobaskega 2017.

Majhna armada slovenskih navijačev je prišla v Miami na tekmo z željo, da bi Luka Dončić odigral imenitno tekmo in si utrdil položaj favorita v tekmi za naslov najboljšega novinca lige NBA. Obenem so si želeli, da bi slavil Dragičev Miami, ki na Vzhodu še ima možnosti za končnico.

2.000 navijačev Miami naredilo »slovenski«

Raje bi videl, da bi bil Goran z mano v moji ekipi,

Luka Dončić

Ob zvokih Golice Dragić prevzel vajeti
Od samega začetka tekme je bilo v dvorani čutiti močan slovenski naboj. Vsako akcijo Gorana Dragića in Luke Dončića so slovenski navijači nagradili z glasnim navijanjem, oba pa sta tudi hitro nakazala, da bosta imela pomembno vlogo na tekmi. Dragić je sprva z natančnimi podajami predvsem razigraval soigralce, Dončić pa je hitro zadel dve trojki. Na samem koncu tekme pa je šov pripravil 32-letni Dragić, ki je tudi ob zvokih Golice v dvorani tako v napadu kot v obrambi prevzel vajeti v svoje roke.

Dragić dobil dvoboj z Dončićem, Miami z Dallasom

Prvi se je dva tisoč Slovencem pol ure po tekmi zahvalil Luka Dončić, ki je z izjemno krstno sezono sprožil pravo lukomanijo, tako v domovini kot čez lužo.

Sorodna novica Dragić s trojnim dvojčkom odgovoril Dončiću za pomembno zmago Miamija

"Res imamo najboljše navijače"
Četrt ure za 20-letnim Ljubljančanom so čakajoči slovenski navijači dočakali velikega junaka četrtkovega večera, 12 let starejšega someščana. Goran Dragić je na svojem parketu vzel v roke mikrofon in nagovoril vse prisotne Slovence: "Moral sem vas priti pozdraviti. Hvala lepa! Iz srca bi se vam zahvalil, vem, da je bila dolga pot. Hvala, ker ste spodbujali Luko in mene. Res imamo najboljše navijače na svetu. Hvala lepa. Uživajte v prelepem Miamiju. Hvala, se vidimo v Sloveniji."

Čisto za konec je Gogi prihranil še ponarodelo navijaško skandiranje: "Še zadnjič. Kdor ne skače, ni Sloven'c, hej, hej, hej." Nakar je dva tisoč zbranih slovenskih navijačev še enkrat skočilo v zrak. Navijaški žur se je nadaljeval pred dvorano in v okolici še dolgo v noč.

Pred Dallasovim avtobusom je na Dončića dve uri po tekmi še vedno čakalo okoli 500 navijačev. Skupaj z Nowitzkim je LD77 prišel zadnji, pozdravil navijače, ob vstopu na avtobus pa v roke najprej vzel knjigo. Foto: MMC RTV SLO
Pred Dallasovim avtobusom je na Dončića dve uri po tekmi še vedno čakalo okoli 500 navijačev. Skupaj z Nowitzkim je LD77 prišel zadnji, pozdravil navijače, ob vstopu na avtobus pa v roke najprej vzel knjigo. Foto: MMC RTV SLO

Dragić: Kot bi igral v Ljubljani
Dogodek sta po tekmi z novinarji in sama pri sebi še kar nekaj časa premlevala tudi oba največja slovenska košarkarska zvezdnika. Dončić je priznal, da je bil kar malce živčen pred soočenjem s svojim reprezentančnim mentorjem, Dragić pa je pokal od ponosa, da je v takšnih okoliščinah uprizoril najpredstavo sezone in popeljal Vročico do nujne zmage, če želijo v končnico.

"Lahko rečemo, da je bilo občinstvo domače. To so naši navijači. To je neverjetna podpora s tribun. Iz medijev slišiš, da jih je bo prišlo tisoč, 1.500 ali 2.000, na koncu pa, ko pogledaš na to tribuno, je tam toliko slovenskih zastav in vsi obarvani v zeleno, to je nekaj neverjetnega. Imel sem občutek kot da igram v Ljubljani. Res hvala lepa vsem. Vem, da morajo kupiti karto, da je to kar finančni zalogaj, da so prišli, ampak hvala lepa za to, kar so naredili in se vidimo v Ljubljani," je zbranim slovenskim novinarjem pripovedoval Dragić.

Z navijači kar letel po igrišču
Pred časom je povedal, da komaj čaka, da si bo lahko oddahnil in gledal Dončićeve igre po televiziji. Njegova četrtkova igra ni kazala, da je temu še vedno tako. Na vprašanje o tem se je nasmehnil in dejal, da je želel odigrati dobro tekmo ne le zaradi Dončića, ampak ker potrebujejo zmage za uvrstitev v končnico.

"Potem ko vidiš slovenske navijače ti to nekako da dodatno energijo. Nekako letiš po igrišču. Z navijači je vedno lažje. To vsi vemo tudi, ko smo bili v Carigradu so nas poneslo do zlate kolajne. Tako da res hvala jim lepa," je dejal Dragić.

Nepozabna noč - prvič proti mentorju
Dončić je po tekmi dejal, da je imel občutek, da so Slovenci navijali za oba. Za Dragića je dejal, da mu je res veliko pomagal v karieri, igrati proti njemu pa se mu je zdelo nekaj posebnega. "Raje bi videl, da bi bil Goran z mano v moji ekipi," je z nasmehom dejal Dončić in ponovil, da je bila ta noč nekaj izjemnega.

Veteran po končnico, novinec po lovoriko
"Najpomembnejša tekma za naju. Dva tisoč slovenskih navijačev je prišlo gledat Luko in mene. Ob tem če zaigraš proti Dončiću, preprosto moraš igrati dobro. Res sem vesel zaradi vsega, kar se tukaj nocoj dogaja, predvsem zaradi zmage in moštvene predstave. Gremo po naslednjo zmago,
" je Dragić dejal takoj po tekmi še na parketu. Cilj je jasen ‒ preboj z Miamijem v končnico, medtem ko bo Dončić z Dallasom 10. aprila šel na počitnice. A najbrž bo LD77 sezono na podelitvi nagrad Lige NBA kronal s prestižnim nazivom najnovinca sezone 2018/19.

Športna zgodba Vala 202: Premierno soočenje Goran Dragić - Luka Dončić
Dončić: »Hvaležen, da naju Slovenci tako podpirajo«
Posebna noč, ki je Dragiću približala končnico