Partizan je upravičil vlogo favorita. Foto: Partizan NIS/Dragana Stjepanović
Partizan je upravičil vlogo favorita. Foto: Partizan NIS/Dragana Stjepanović

Ljubljančani so se po obupnem začetku in zaostanku 14 točk vrnili v drugi četrtini ter izid celo izenačili na 29. Zaključek prvega dela je bil znova v znamenju črno-belih, ki so na odmor odšli s prednostjo 41:30. Sredi tretje četrtine je Partizan ušel na +17, kar je dalo slutiti, da tokrat za zmaje ne bo kruha. Po štirih minutah zadnje četrtine so varovanci Željka Obradovića povedli za 20, nekaj pozneje celo za 25 in srečanje je bilo odločeno.

Prvi strelec Partizana je bil Zach LeDay s 17 točkami, več kot deset točk so dosegli še James Nunnally (12), Alen Smailagić, Dante Exum in Danilo Anđušić (po 11). Pri zmajih se je s 15 točkami najbolj izkazal Zoran Dragić, 11 jih je dodal Amar Alibegović, po 10 pa Edo Murić in Karlo Matković. Yogi Ferrell je vknjižil le tri točke, zgrešil je vseh šest metov za tri točke.

Že po štirih minutah 16:2

Beograjčani so silovito odprli tekmo. Po dveh minutah je bilo 8:2, po štirih že 16:2. Z dvema zaporednima trojkama Zorana Dragića in šestimi točkami Matkovića so Ljubljančani do konca prve četrtine prednost tekmeca le spravili na enomestno številko. Začetek druge četrtine je s petimi točkami zaznamoval Matic Rebec, po treh točkah Amarja Alibegovića pa se je Cedevita Olimpija približala zgolj na dve točki zaostanka.

Mulalić izenačil, nato pa ljubljanski mrk

Slabih pet minut pred koncem polčasa je Mirko Mulalić s trojko izenačil na 29, a je nato sledil ljubljanski mrk. Cedevita Olimpija je v zaključku prvega dela dosegla le še eno točko, medtem ko je Partizan pobegnil na 38:30. Uspešen zaključek polčasa je za gostitelje kronal Kevin Punter s trojko 18 sekund pred koncem za končnih 41:30.

Pri Partizanu je bil v prvih 20 minutah najučinkovitejši Zach LeDay z 10 točkami, pri zmajih jih je Matković dosegel devet. Yogi Ferrell se v prvem polčasu ni vpisal med strelce.

Drugi polčas v znamenju dvomestne prednosti Partizana

Začetek drugega polčasa je Cedevita Olimpija odprla s štirimi točkami, toda nadaljevanje je znova minilo v znamenju črno-belih. Ti so si v 25. minuti priigrali najvišjo prednost na tekmi – 54:37. Pred zadnjimi desetimi minutami je Partizan vodil s +12.

V zadnji četrtini se je ljubljanski voz praktično premikal le navzdol. Razlika je naraščala in se povzpela na najvišjih 28 točk. V sami končnici so Ljubljančani poraz le nekoliko omilili.

Crvena zvezda v finalu tekmeca čaka že 14 dni. Liga ABA je medtem razkrila, da se bo finalna serija odigrala med 12. in 22. junijem. Tako Crvena zvezda kot Partizan imata po šest naslovov. Crvena zvezda lahko pride do tretjega zaporednega, Partizan pa do prvega po desetih letih.

Murić: Želeli smo presenetiti, a žal smo bili prekratki

Liga ABA, polfinale, tretja tekma:
PARTIZAN – Cedevita Olimpija 2:1
90:71 (24:16, 17:14, 24:23, 25:18)
14.877; LeDay 17, Nunnally 12, Smailagić, Exum in Anđušić po 11; Dragić 15, Alibegović 11, Matković in Murić po 10, Omić in Rebec po 6, Ferrell, Mulalić in Jeremić po 3, Radović in Kosi po 2.

Prosti meti: 17/22; 14/18.

Met za tri točke: 9/26 (Smailagić 3, Exum 2, Punter, Trifunović, Anđušić, Madar); 9/30 (Dragić 5, Murić 2, Mulalić, Rebec).

Stanje v zmagah je v krepkem tisku. Igrali so na dve zmagi.