Jadranska liga
Pred prihodom k Primorski je Jurica Golemac vodil Šentjur, preizkusil pa se je tudi v vlogi pomočnika pri gruzijski reprezentanci in Ciboni, s katero je tedaj osvojil Ligo ABA. Foto: www.alesfevzer.com
Nekdanji krilni center je kot mladenič iz rodne Hrvaške prišel k Olimpiji. V Sloveniji je igral še za Slovana in Krko, v tujini pa med drugim za Efes Pilsen, Hapoel Jeruzalem, Virtus Romo in Panathinaikos. Foto: www.alesfevzer.com
Oblekel je tudi dres slovenske reprezentance, s katero je zaigral na evropskem prvenstvu leta 2009 na Poljskem, ko je pod vodstvom Jureta Zdovca zasedla četrto mesto. Foto: www.alesfevzer.com
Kot glavne konkurente v državnem prvenstvu izpostavlja Olimpijo, ki je po njegovih besedah sestavila vrhunsko ekipo z najboljšimi mladimi igralci, in Krko, ko je zadržala skoraj celotno lansko zasedbo, dodala pa je še nekaj izkušenih košarkarjev. Pravi, da bo zanimivo prvenstvo, saj so tudi druge ekipe, kot so Helios, Rogaška, Šentjur in Šenčur, boljše kot lani. Foto: www.alesfevzer.com
Žan Mark Šiško
Na položaju organizatorja igre se je Danielu Vujasinoviću pridružil Žan Mark Šiško, ki spada med najbolj nadarjene slovenske košarkarje. Foto: www.alesfevzer.com
Ob Šišku se je iz Ilirije pred to sezono preselil tudi ostrostrelec Luka Vončina, ki je bil v tem oknu tudi na pripravah reprezentance. Foto: www.alesfevzer.com
V Kopru se kali veliki up slovenske košarke, Gregor Glas, ki je pri dobrih 17 letih že dočakal priložnost v članski reprezentanci. Foto: www.alesfevzer.com
Ivan Marinković
Ena glavnih okrepitev je srbski košarkar Ivan Marinković, ki ima tudi slovensko državljanstvo, saj je njegov oče iz Kranja. Foto: Crvena zvezda Telekom

Dodaj v

Golemac: ABA 2 je edino tekmovanje, ki nam nekaj prinaša

MMC-jev intervju z Jurico Golemcem
21. september 2018 ob 06:37
Koper - MMC RTV SLO

"Žan Mark Šiško ima dovolj kakovosti, da igra na najvišji evropski ravni," je v intervjuju za MMC povedal Jurica Golemac, trener košarkarjev Sixta Primorske.

Mladi Ljubljančan bo letos prvi 'play' koprskega moštva in okoli njega se bo vrtela igra ambiciozne zasedbe z Obale, ki se bo v novi sezoni osredotočala na Ligo ABA 2, prek katere se želi prebiti na najvišjo raven jadranske košarke. Golemac začenja drugo sezono na klopi Primorske. Ogrodje ekipe so zgradili že predlani, letos pa na vsaki poziciji dodali eno okrepitev, s katero so po besedah 41-letnega trenerja dvignili kakovost moštva.

Poleg druge regionalne lige se bodo primorski tigri seveda merili tudi v državnem prvenstvu, kjer so med glavnimi kandidati za naslov. Prvo lovoriko v klubski zgodovini so sicer osvojili lani, ko so bili najboljši v pokalu. Sezono začenjajo v ponedeljek, ko se bodo v Tivoliju v superpokalu pomerili z državnim prvakom, Petrolom Olimpijo.


Smo tik pred začetkom sezone. Kaj pričakujete od drugega leta na čelu Primorske?
Ekipa je sestavljena tako, da v vseh tekmovanjih, v katerih nastopamo, konkuriramo za vrh. Neumno bi bilo napovedovati, da bomo na primer postali prvaki ali kaj podobnega. Sezona je dolga in marsikaj se lahko zgodi oziroma se veliko stvari lahko spremeni. Vemo, da smo lahko konkurenčni za najvišja mesta in s takšno miselnostjo vstopamo v sezono.

Je vendarle prioriteta Liga ABA 2, kjer se vam je lani za las izmuznil naslov in napredovanje v prvi rang jadranskega tekmovanja?
Tako je, to je glavni cilj, kajti realno je to edino tekmovanje, ki nam nekaj prinaša. Recimo, če osvojiš državno prvenstvo ali pokal, ne dobiš nič. Prejmeš lovoriko, in to je to. Če osvojimo ABA 2, gremo naprej, in tako imaš neki športni motiv oziroma cilj. Žal so nacionalna prvenstva to izgubila, saj ob zmagi ne napreduješ. Tako bo glavni fokus na ABA 2, ki bo letos precej močnejša kot lani. Borac, MZT, Split, Sutjeska in tako naprej, to bodo vsi na prvi pogled zelo močni. Seveda je treba še počakati, ampak mislim, da bodo letos nekatere ekipe močnejše kot tiste v prvi Ligi ABA.

Primorska je ambiciozno okolje, v kratkem času se je precej vložilo v klub in naredila se je močna ekipa. Ste zadovoljni z delovnimi razmerami, ki jih imate v Kopru?
Zelo sem zadovoljen. Vsi skupaj se veliko trudimo v organizacijskem delu. Mislim, da smo pri tem med najboljšimi. Deloval sem v številnih moštvih v tujini in v tej regiji. Lahko rečem, da smo, kar se organizacije tiče, na vrhunski evropski ravni. Med najboljšimi, kot pravim. V Bonifiki so možnosti izjemne. Blizu je bolnišnica v Izoli, kar se tiče transporta, treningov, vse je vrhunsko. Mi smo lahko le osredotočeni na košarko.

Kako poteka sodelovanje z mlajšimi selekcijami kluba, kjer deluje Miro Alilović, ki je v Sloveniji, kar se dela z mladimi tiče, dokazano in priznano ime?
Vrhunsko sodelujeva in komunicirava. V članski ekipi je Gregor Glas, zdaj pa je prišel še Andrej Stavrov, ki spada med najbolj obetavne v Sloveniji. Trenirala bosta s člani, še naprej pa igrala tudi z mladinci. Tako skušamo mladince priključiti članom, da se spoznajo, kako je s košarko na višji ravni. Letos smo, kar se tiče kakovosti, naredili še korak naprej, da mladi fantje vidijo, kako je, ko pridejo višji, močnejši in hitrejši igralci. Sodelovanje je vrhunsko, in kar se tega tiče, je prihodnost svetla.

Pred sezono ste se okrepili praktično na vseh položajih. Ste pripeljali okrepitve, ki ste si jih želeli?
Na ta način smo razmišljali, ja. Prejšnjo sezono smo pripeljali praktično 11 ali 12 igralcev, letos pa v bistvu pet. Cilj je, da v naslednjem obdobju vsako sezono menjaš le dva ali tri. To je edina prava pot. Preprosto je treba počakati in biti potrpežljiv. Rezultat ne pride čez noč. Treba je narediti ekipo in potem menjaš le dva ali tri, kot sem rekel, da dvigneš kakovost, in to je to. Mislim, da smo na vseh položajih močnejši. Pridobili smo tudi izkušnje in pripeljali igralce, ki so vajeni zmagovati. Dobili smo tudi slovenske reprezentante, prav tako mlade igralce. Zadovoljen sem s temi prihodi.

Gregor Glas je z dobrimi 17 leti dober vtis pustil tudi v članski reprezentanci. Kako vidite njegov napredek in kaj pričakujete od mladeniča v tej sezoni?
Gregor je že celo leto v programu in osredotočeni smo na njegov razvoj. Veliko smo delali z njim in res je trdo delal lansko sezono. Kapa dol, saj ni izpustil niti enega treninga. Obenem je igral še za mladince. Po vsaki tekmi je v dvorani ostal po dve ali tri ure. Razumljivo je, da tako napreduje in dela korake naprej. Tudi od mladinskega evropskega prvenstva, ko se je Slovenija vrnila v A-divizijo, on pa je bil glavni igralec, je veliko odnesel. Velika nagrada je bil vpoklic v člansko reprezentanco. Mora se zavedati, da sicer njegovo mesto povsem še ni tu, toda zaradi svojega dela je dobil priložnost. Veliko se pogovarjamo. Pomembno je, da ne preskakuje stopničk in gre korak za korakom. Tako bo prišel na mesto, kamor spada in si ga zasluži. Z nadaljnjim pridnim delom bo zagotovo v prihodnosti eden najboljših košarkarjev v Sloveniji. Seveda moramo biti previdni z njim. Kontinuiteta je v športu bistvena. Ena tekma te ne naredi Michaela Jordana, hkrati pa te tudi ne vrže iz tira. Nasploh moramo biti z mladimi previdni. Za Gregorja načrtujemo, da začne letos še več sodelovati v prvem moštvu, seveda pa je vse odvisno od njegovega dela.

Verjamete, da lahko že odigra pomembno vlogo v prvem moštvu?
Seveda. Je v rotaciji in veliko več bo igral, kot je. Je polnopravni član prve ekipe. Lani se je privadil na fizični kontakt in delal na telesu. V reprezentanci se je videlo, da lahko fizično konkurira starejšim igralcem in da zaradi mladega košarkarja na ta način ne trpiš, sploh v obrambi je to zelo pomembno.

V reprezentanco sta bila vpoklicana tudi novinca v vašem moštvu Luka Vončina in Žan Mark Šiško, ki je veliko prahu dvignil z odpovedjo. Kako je bilo s tem?
Veliko pomeni, da imamo toliko igralcev, ki so reprezentančni kandidati. Poskušali jih bomo imeti čim več. Če je slovenska reprezentanca močna, so močni tudi klubi in okolje se bolj zanima za košarko. Vsi moramo delati v tej smeri, da je reprezentanca čim boljša, potem pa bo več ljudi prihajalo na tekme. V tem pogledu moramo skupaj pomagati košarki, bi lahko rekel. To je bila Žanova odločitev, da se prilagodi ekipi. Oziroma smo nekako skupaj z reprezentanco, klubom in njim sklenili, da je mogoče v tem trenutku bolje, da je z ekipo in se ji prilagodi. Je prvi 'play' in je star šele 21 let. 17 dni odsotnosti bi bilo preveč. Na koncu smo prišli do sklepa, da je bolje, da v tem oknu ostane v klubu. Dogovorili smo se in prišli do prave odločitve.

Glede na to, da bo prvi organizator igre, okoli katerega se vrti igra moštva, ste zadovoljni z njegovo adaptacijo?
Ja, zelo sem zadovoljen. To je 21 let star fant. Karakterno je bistveno močnejši. Delal sem z njim v Ciboni, ko je bil star 18 let, in je to popolnoma druga oseba. Povsem je posvečen košarki. To je njegov edini cilj, kar je zelo pomembno. Še enkrat poudarjam, da ima le 21 let in igra na položaju enke. To je v bistvu še dojenček. Če vprašate trenerje po Evropi, ne želi nihče kupiti organizatorja igre, ki je mlajši od 25 let. Zagotovo bo veliko nihanj, mi pa smo tu, da mu pomagamo in ga pripeljemo na pravo pot, da potencial, ki ga ima, izkoristi in odskoči. Ima dovolj kakovosti, da igra na najvišji evropski ravni.

Zanimiva okrepitev je tudi Ivan Marinković, visok igralec, ki ima slovensko državljanstvo.
Res je. Tudi on je še mlad košarkar. Že dolgo je tu na trgu, ko se je predstavil v dresu Zadra in Skopja. Še vedno je mlad in ima veliko prostora za napredek. Je visok igralec, ki praktično lahko teče kot branilec. Lani v Turčiji ni veliko igral, saj je bil šesti ali sedmi tujec. Potrebovali bomo čas, da pride v tekmovalni sistem, a prostora za napredovanje je veliko. Tu je treba razmišljati, če bi se ga lahko izkoristilo tudi v slovenski reprezentanci.

Tilen Jamnik
Prijavi napako
Komentarji
Morgan Dexter
# 21.09.2018 ob 07:53
Recimo, če osvojiš državno prvenstvo ali pokal ne dobiš nič. Prejmeš lovoriko in to je to. Če osvojimo ABA 2, gremo naprej in tako imaš nek športni motiv oziroma cilj.

Osvojitev DP ali pokala pa ni športni motiv Oz. cilj??? Ne dobiš nič??? Razen morda naslova najboljšega v državi, Jurica?
nochance4u
# 21.09.2018 ob 07:59
"Žan Mark Šiško ima dovolj kakovosti, da igra na najvišji evropski ravni,"

Dobra šala, me je Golemac kar nasmejal za petkovo dobro jutro.
gerder
# 21.09.2018 ob 07:31
slo basket je se stvar?

veliko Olimpijo (ekipo, ki ji je do zdaj edini na teh prostorih uspelo pripeljati domov svetovno prvenstvo).

kaj???
ManBoy
# 21.09.2018 ob 10:09
Komaj čakam, da vidim začetek sezone in evroligaški potencial Žan Mark Šiška.
Konig
# 21.09.2018 ob 14:20
Ok, a smo tu vsi nori al kaj? 21-letnik, ki igra za neko j... Sixt Primorsko, za katero v razviti košarkarski Evropi verjetno še živ bog ni slišal, zavrne igranje za reprezentanco evropskih prvakov. Še enkrat vprašam, a smo tu vsi nori?
kiliboy
# 21.09.2018 ob 10:36
Mož se je zelo nerodno izrazil, ko je povedal, da mu kot trenerju osvojitev lovorike ne pomeni nič. Meni to bolj deluje kot izgovor, da se ne morejo boriti na dveh frontah.
Še hujša pa je razlaga Šiškove odpovedi. V enem stavku pove, da se je odločil sam, že v naslednjem pa, da so do odločitve prišli skupaj, kar de facto pomeni, da so mu prepovedali iti na zbor.
AtomX
# 21.09.2018 ob 14:33
Golemca se spomnim ko je še pri olimpiji igral, ko sta skupaj z brezcom redno v prvi četrtini oba dobila po tri osebne in sta šla na klop...
alexsij
# 21.09.2018 ob 10:55
To je spet en primer človeka, ki ga večina ljudi, ki tule komentira, ne podpira,mara ali kakorkoli pač hočete. Karkoli reče se ga napade. Dejstvo je, da je Sixt povsem solidna sredina in glede na vložke igra definitivno dobro. Golemac je mlad trener z velikim potencialom, bo pa tako kot igralci moral še veliko "trenirati", da bo mogoče enkrat nadpovprečen. Lansko sezono je edini kiks izgubljen polfinale DP. Se je pa tu video da je ekipa bla že močno načeta (rebec, mulalic), tako da se mi zdi da imajo letos zelo posrečeno kombinacijo. Za razliko od ostalih odobravam takšen projekt, saj je to lahko samo dobro za Slo košarko. Bomo videli kaj bo prinesla prihodnost :)

Glede Šiška je pa pomoje zlo enostavno. Fant je vidu, da vrjetno ne bo igral veliko v reprezentanci in se je posvetil klubu.. ne odobravam njegove odločitve, a vseeno ga ni potrebno tako kritizirati kot to počne večina (samo spomnite se kako ste/smo kritizirali Mesicka ko je zapustil Olimpijo, pa Prepelica pred leti itd.). Skratka, pustimo času čas, pa bomo kasneje "pametovali" :)
Perun
# 21.09.2018 ob 09:45
V Kopru smo kar zadovoljni z Golemcem in vaše mnenje o šibkem členu je dokaj irelevantno. Zasedenost dvorane že sedaj ni slaba (v primerjavi z Olimpijo npr.) in še raste. Treba se zavedat, da je to komaj 3. sezona konkurenčne košarke po zelo dolgem času v Kopru. Po mojem mnenju klub dela zelo dober marketing in PR.
Če bo športne sreče (predvsem z nepoškodbami), sam pričakujem osvajanje ABA 2 in NLB. Spar pokal je samo bonus.
kvadratura kroga
# 21.09.2018 ob 15:38
Doma sem v bližini Ljubljane in že od nekdaj navijam za Olimpijo,se spomnim časov ko je igrala v Evro ligi....letna karta,gledal vse tekme. No neglede na to mi je Primorska čisto simpatična ekipa že zaradi tega ker moja nečaka igrata za Primorsko v mlajših selekcijah,sem ponosen stric ker sta basket začela trenirati zaradi mene,mal sem se pohvalu...brez zamere.Uglavnem kadar sem v KP si ogledam kakšno tekmo,če je le možno...GO Primorska!!!
deficente
# 21.09.2018 ob 15:19
#fiston
Noramalno,da je umeten. Pa tak bo verjetno tudi ostal, če bo Koper kmalu priplezal v nogometu nazaj v prvo ligo. Verjetno so na račun nogometa pridobili sponzorje, ki bi jih potem utegnili spet izgubiti.

Ne, niso. Sixta nogomet ne zanima in z občino (Popovičem) nima nič, zato se gotovo ne bo premaknil čez cesto k nogometašem. Košarka je za njih idealna iz poslovnih razlogov, ker jih zanima tržišče ex Jugoslavije, katerega pokriva ABA liga, Koper pa je bil logičen izbor, saj ima super pogoje (2 dvorani na 50m itd.) in s Košem razmeroma dobro mladinsko šolo.
rangerno1
# 21.09.2018 ob 08:17
Ekipa kot je Primorska, bi morala biti bolj ambiciozna in zastaviti cilje, da osvoji vse lovorike v tekmovanjih kjer participira. Tako pa so že v naprej povedali, da imajo alibi in izgovor, če jim ne bo uspelo v pokalu in državnem prvenstvu, na koncu pa se jim bo v ABA ligi zgodilo kaj podobnega, kot lani, ko jih je v finalu premagala Krka in še ena sezona bo šla po gobe. Glede na to, da so lani bili praktično na vseh frontah blizu naslova, bi moral letos biti logičen korak še višje zastavljeni cilji.

Dober je sponzor, da se mu da poslušat te floskule in neambiciozne izjave. Moje skromno mnenje je, da je prav Golemac najbolj šibki člen te ekipe Primorske, ki je letos zmes kakovosti in mladosti, pa še vseh sebičnežev so se znebili.

Potem pa se čudijo, zakaj dvorana v Kopru ni bolj polna....
lj koš
# 21.09.2018 ob 08:13
Sixt vsaj ni bil skrivnosten s pripravljalnimi tekmami tako kot POL, ki je vse tekme igrala za zaprtimi vrati.res komaj čakam začetek sezone da vidimo kje bo Sixt in kje Olimpija ,ki kotirata najvišje za osvojitev prvenstva. Ne smemo pa pozabiti na Krko in pa tudi Helios ,ki zgleda da se je tudi kar okrepil.
simon-rupsi
# 21.09.2018 ob 17:39
Seveda je slab rezultat, glede na veliko višji proračun in igralsko zasebo, ki bi morala krko premagat brez pardona.
rangerno1
# 21.09.2018 ob 12:18
ŽMŠ, odpoved pri teh letih je nedopustna, upam da bo dejansko vsaj res napredoval. Čeprav je jasno, da ravno participacija v reprezentančnih akcijah ogromno pomeni za napredovanje in navsezadnje kontakt z vrhunsko košarko in igralci kot so Cedi Osman, Korkaz, Iliyasova, Strelnieks, Timma,..

Je pa včeraj v superpokalu lige ABA zaigral tudi Aleksej Nikolić, ki pravtako spada med te princeske. Je igral kar solidno, 7 točkam je dodal še 4 skoke in 4 podaje ter 1 ukradeno žogo. pa še srečo ime, ker bo definitivno dobil prednost pred Amarjem Gegićem, pravtako pa je Paige, ki je mišljen kot prvi play pri Partizanu precej izgubljen, vsaj zaenkrat.
_runis_
# 21.09.2018 ob 11:33
Osvojiš državni naslov in to je to? To mora biti cilj, da so čim boljši in skušajo presenetit Olimpijo.
simon-rupsi
# 21.09.2018 ob 09:52
Lani so zelo razočarali.
koncert
# 21.09.2018 ob 08:54
Aja da o pljuvanju po tej reprezentanci in naših reprezentancah v drugih športih sploh ne govorimo (tujih pa sploh nisem omenjal).
Payton20
# 21.09.2018 ob 08:23
Eni si res želite uspeha čez noč (rangerno1)... A ni bolje najprej postaviti dobre temelje, nato pa žeti uspehe več let, ne samo sezono ali dve. Letošnja ekipa je definitivno korak naprej, prav tako tudi Olimpija in Krka. V Sixtu so definitivno postavili neko zdravo srednje/dolgoročno strategijo, katere se držijo... in zmaga v ABA2 je za letos kar pravi cilj. Naslednjo sezono zadržati mlado jedro, pripeljati še, kot pravi Golemac, dva ali tri bolj kakovostne košarkarje in uspešno nastopati v ABA1. DP pa upam, da bo postalo v naslednjih nekaj sezonah še bolj konkurenčno in predvsem kakovostno.
slamuh
# 21.09.2018 ob 07:46
Kaj ne prinaša naslov državnega prvaka, igranje v Ligi Prvakov???
igneus
# 21.09.2018 ob 13:31
Uffffff kakšna posameznika je v svoje vrste zvabila Primorska, Šiška, ki je že pri rosnih letih predober za igranje na nepomembnih reprezentančnih kvalifikacijah ter nosilca slovenske reprezentance Vončino. Evroliga kliče!
rangerno1
# 21.09.2018 ob 11:54
Zdej na začetku je vsak klub "umeten", je pa res, da gre tu za združevanje klub. Tovrstni klubi imajo težave in sindrome, kot naprimer Cedevita, ki je naprimer igrala Evroligo pred 500 ljudi.

Se popolnoma strinjam, da je treba klub kraditi na zdravih temeljih, ampak sedaj je že preteklo nekaj vode, tudi vlaga se precej denarja.... predvsem pa tekmovalne ambicije nimajo veliko povezave z delovanjem kluba. Za delovanje kluba skrbi vodstvo in uprava kluba, za ekipo trenerski štab, ki mora imeti visoke cilje.

Primorski manjka tudi to, da ni rivstlva in zgodovine v smislu, kot so že od nekdaj imeli Olimpija, Krka, Zlatorog, Helios,... in brez tega je toliko težje motivirat ekipe in gledalce. Neka zdrava mera rivalstva in tekmovalnosti mora biti vedno prisotna tako pri vodstvu kluba, ekipi in navijačih, pri Primorski tega ni dovolj.

Glede na vlošek je logično, da bi morali biti cilji višji, predvsem pa vse zgoraj napisano očitno pri Primorski velja, če jim ni aperitiv premagovat klubov s tradicijo na naši ligi.
ala-persk
# 21.09.2018 ob 07:57
Joj kaj ste eni smotani.
kurirček
# 21.09.2018 ob 11:59
ŽMŠ...se bo moral zeeelo dokazat, da se odkupi za tole odsotnost pri reprezentanci ...in dokaže, da je vsaj približno blizu herojem SLO in Yu košarke glede odnosa do državnega dresa. Recimo Saša Đ, Dejan B, pa Tony P mu lahko dosti glede tega povedo...
Ekipen šport so...košarka, država in življenje nasploh...baje.
mmc22
# 21.09.2018 ob 07:52
pripravljalne tekme niso ravno trenutno merilo ,kako dobra je kakšna ekipa, ampak vseeno mislim da bodo Primorci težko konkurirali tekmecem v Aba ligi, ker bo liga dosti močnejša kot prejšnjo sezono. Sploh pa z Golemacom, ki ni vreden te ekipe da jo vodi. Že zdaj lahko z zagotovostjo trdim ,da kjub temu da bo imel dolgo klop, se ve da bo forsiral 6-7 igralcev do onemoglosti.Največja okrepitev letos pri Primorski sta pa seveda odhod Rebeca in Mulaliča.
zabowski
# 21.09.2018 ob 15:16
v čem je zdaj stvar.... a hoče Sixta primorska glumit Real, al hoče šiško glumit dončiča?
fiston
# 21.09.2018 ob 12:28
@rangerno1 Zdej na začetku je vsak klub "umeten", je pa res, da gre tu za združevanje klub. Tovrstni klubi imajo težave in sindrome, kot naprimer Cedevita, ki je naprimer igrala Evroligo pred 500 ljudi.

Se popolnoma strinjam, da je treba klub kraditi na zdravih temeljih, ampak sedaj je že preteklo nekaj vode, tudi vlaga se precej denarja.... predvsem pa tekmovalne ambicije nimajo veliko povezave z delovanjem kluba. Za delovanje kluba skrbi vodstvo in uprava kluba, za ekipo trenerski štab, ki mora imeti visoke cilje.


Noramalno,da je umeten. Pa tak bo verjetno tudi ostal, če bo Koper kmalu priplezal v nogometu nazaj v prvo ligo. Verjetno so na račun nogometa pridobili sponzorje, ki bi jih potem utegnili spet izgubiti.
koncert
# 21.09.2018 ob 08:51
Joj kaj ste eni smotani.
Ja enkrat je njemu in njegovim nickom umetna ekipa ena, drugič druga; enkrat mu ta trener ni dober; drugič mu ni drug; enkrat mu je ta igralec slab, drugič drug...kaj pa, če, mogoče, ni problem v njih, in je sve skupaj stvar njegovega splošnega osebnega nezadovoljstva?
Eva Longoria
# 21.09.2018 ob 15:50
Tule razen @deficente in @aleksej noben kot kaže ne pozna zgodbe v Kp.
Še vedno berem neumnosti kako je Golemac šibki člen, a nobenega empiričnega dokaza za to. Osebno menim, da so lani imeli dobro sezono. Poraz za en koš od Krke v polfinalu ni nobena slab rezultat za ekipo, ki je drugo leto nastopala v 1.ligi.
In Golemac je povedal čisto resnico, sa državni naslov ni toliko vreden kot zmaga v ABA2, ki za podjetje Sixt prinaša veliko več kot pa dvodnevno trepljanje po ramenih, ko postaneš državni prvak.
tonccy
# 21.09.2018 ob 09:16
Umetno. Malo keša se bo pa le opralo in pokradlo. Ubogi sponzorji, ki verjamejo tem pravljicam. Če bi vlagali v zaposlene, bi se jim dvakrat vrnilo. Aja, saj sponzorji pol denarja dobijo potem nazaj na svoje osebne račune. Tako to gre pri nas že v 3. ligi.
koncert
# 21.09.2018 ob 08:21
Ja "karta je curve" kot bi rekel "jabbarvamnovci"...ampak tudi to je mik ene najlepših iger na svetu.
go keith go
# 21.09.2018 ob 19:34
To je pa res izjmena škoda za slovensko reprezentanco, za vas komentatorje osebno in predvsem zanj, da Žan Mark Šiško tokrat ni prišel v reprezentanco...bi lahko s klopi ali s tribune spremljal šov Rebca in Rupnika (kot v junijskih kvalifikacijah) in na ta način ogromno pripomogel k igri Slovenije in predvsem bi on ogromno napredoval - veliko bolj, kot da je v miru treniral in se pripravljal na novo sezono z novim klubom. Pa kaj ste vsi malo nori ali ste samo približno toliko slepi kot naš veleum na selektorskem stolčku Trifunović in njegov veleštab? Domoljubi jojoj.
meded371
# 21.09.2018 ob 08:26
Tako je. najšibkejši člen je prav Golemac. Kako to sponzorji tega ne vidijo?
sportivko
# 21.09.2018 ob 08:45
Slovenska košarka trenutno sodi v skupino Ž, tako klubi kot reprezentanca.

Čestitke vsem ki se za trudite.
koncert
# 21.09.2018 ob 07:24
Ni večjega zadoščenja kot v državnem prvenstvu kakšnemu Davidu premagati veliko Olimpijo (ekipo, ki ji je do zdaj edini na teh prostorih uspelo pripeljati domov svetovno prvenstvo).
Pa pri tem ne mislim na Primorsko ali Krko, ki so verjetno v tem trenutku ekipe enakovredne Olimpiji (enako kot je bila npr. v zlati sezoni Rogaška).
knjigobub
# 21.09.2018 ob 08:44
Umetna ekipa, kot Chelsea ali Manchester CIty...fuj in fej
koncert
# 21.09.2018 ob 07:51
@gerder
slo basket je se stvar?

veliko Olimpijo (ekipo, ki ji je do zdaj edini na teh prostorih uspelo pripeljati domov svetovno prvenstvo).

kaj???


Kaj kaj?
Domov...damu če že hočeš...kot v pesmi:

Jednom se kart`o s nekim ruskim emigrantom,
to je bio lihvar, bogat kao knez.
Igr`o je i upravnik pošte zvani Ljupče od milošte
i neki švercer kog` je jurio sav srez…
U, to je partija bila, jos se priča o njoj…
Kibiceri u transu, `ladan probija znoj…
Na stolu kamara para, da ne spominjem broj…
I povuk`o je damu na osamnaest mrtav ladan Boža Pub.

P.S. Košarkar se krije i čuči u svakom od nas...
Kazalo