Trenerja in kapetana obeh ekip na novinarski konferenci v Ljubljani (od leve proti desni): Mirza Begić, Zoran Martić, Jurica Golemac in Alen Hodžić. Foto: www.alesfevzer.com
Trenerja in kapetana obeh ekip na novinarski konferenci v Ljubljani (od leve proti desni): Mirza Begić, Zoran Martić, Jurica Golemac in Alen Hodžić. Foto: www.alesfevzer.com

To bo jubilejna petnajsta tekma za slovenski superpokal; Petrol Olimpija je branilka naslova in se bo potegovala za deveti naslov, pet jih ima Krka in enega Šentjur.

Petrol Olimpija si je nastop na superpokalu priborila z zmago v razburljivem finalu proti Krki, ki se je končal z izidom 3:2, Sixt Primorska pa je v finalu pokala Spar z 20 točkami razlike premagala Šenčur Ggd.

Olimpijo čaka še superpokal Lige Aba
Ljubljančani so pred novo sezono prevetrili svoje vrste. Po odhodu ogrodja ekipe je postava za novo sezono zmes izkušenih domačih igralcev ter številnih mladih košarkarjev. Pred slovenskim superpokalom Petrol Olimpijo čaka še nastop na superpokalu Lige Aba v Banjaluki; v petek bodo v četrtfinalu igrali s podprvakom Crveno zvezdo.

Martić: Superpokal igraš zato, da zmagaš
"Ni veliko ekip, ki lahko v tem trenutku povedo, kako so pripravljene. Še posebej tiste, ki imajo v svojih vrstah reprezentante in mi smo jih imeli kar pet. Danes bodo prvič skupaj na treningu. Za nas je prava logistična zadeva, kako uskladiti ekipo in pet igralcev, ki zadnjih dvajset dni niso preživeli z nami. Superpokal se igra zato, da ga zmagaš. Prepričan sem, da so vse ekipe, ki so doslej igrale v superpokalu, šle s tem ciljem v to tekmovanje. Mislim, da tudi letos ni nobene razlike,"
pravi trener Ljubljančanov Zoran Martić.

Golemac pričakuje zanimivo tekmo tako za ekipi kot tudi za gledalce
Moštvo iz Kopra bo v novi sezoni zastopala šesterica novincev – Marko Jagodić Kuridža, Ivan Marinković, Luka Vončina, Žan Marko Šiško, Luka Rožanc in Andrej Stavrov. "Zelo smo ponosni, da bomo prvič zaigrali v superpokalu Slovenije. Gre za prvo uradno tekmo sezone in prvo možnost za osvojitev trofeje. Po pripravah in pripravljalnih tekmah še ne vemo, v kakšnem stanju smo pred začetkom sezone. Zanimivo bo videti, kako moja ekipa reagira na pomembnih srečanjih, kjer se igra z določenim pritiskom. Večji del priprav smo opravili zelo dobro, v zadnjem obdobju pa imamo manjše težave. Tudi v našem moštvu smo imeli nekaj reprezentantov. Pričakujem, da bo tekma zanimiva tako za obe ekipi kot gledalce," pravi Jurica Golemac, trener Sixt Primorske.

SUPERPOKAL SLOVENIJE

LJUBLJANA, Hala Tivoli

Ponedeljek, 24. septembra, ob 20.00:
PETROL OLIMPIJA - SIXT PRIMORSKA