Yogi Ferrell se je v pretekli sezoni izkazal kot organizator igre Cedevite Olimpije. Je odličen strelec z razdalje, ob koncu pa je bil vse nevarnejši tudi s prodori. Foto: www.alesfevzer.com
Yogi Ferrell se je v pretekli sezoni izkazal kot organizator igre Cedevite Olimpije. Je odličen strelec z razdalje, ob koncu pa je bil vse nevarnejši tudi s prodori. Foto: www.alesfevzer.com

Zmajem je uspel veliki met in po Edu Muriću, Alenu Omiću in Zoranu Dragiću so zadržali še enega od nosilcev igre iz sezone. V Ljubljano je Ferrell prišel sredi prejšnje sezone in se hitro izkazal za odlično okrepitev. Tako je postal eden ključnih mož, po njegovem prihodu pa se je rezultatska krivulja slovenskih prvakov začela dvigati.

"Zadovoljen sem, da bom še naprej del Cedevite Olimpije in da bom znova združil moči z Edom, Zoranom in Alenom ter vsemi drugimi fanti, ki so ostali v Ljubljani od pretekle sezone, in s temi, ki so se nam in se nam še bodo pridružili to poletje. Verjamem, da bomo v novo sezono vstopili visoko motivirani, da popravimo rezultat iz prejšnje sezone, in da bodo vsi navijači še naprej uživali v naših dobrih predstavah in borbenih igrah. Komaj čakam, da se začne nova sezona," je ob podaljšanju pogodbe povedal prvi organizator igre ljubljanskega kolektiva.

V zelenem dresu je v prejšnji sezoni odigral 15 tekem Evropskega pokala in 22 lige ABA. V regionalnem tekmovanju je njegovo povprečje znašalo 12,6 točke, 3,4 podaje in 2,4 skoka, v Evropskem pokalu pa je dosegal 15,3 točke, 4,7 asistence in 2,6 skoke. Ima tudi bogate izkušnje iz Lige NBA, kjer je v petih letih igral za Brooklyn, Dallas, Sacramento, Cleveland in Clipperse. V Evroligi je kratek čas nosil dres Panathinaikosa.

Torej vodstvu kluba je uspelo zadržati polovico od osmerice, ki je imela v pretekli sezoni zajetno minutažo. Poleg teh so letos v zmajevo gnezdo pripeljali Amarja Alibegovića, Karla Matkovića, Lovra Gnjidića in Jana Kosija. Zagotovo iščejo še zamenjavo za Jako Blažiča, ki je odšel v Turčijo, tako da se obetajo še kakšne okrepitve zunanjih položajev.