Pred Juretom Ježem in njegovo ekipo je zahtevna naloga. Foto: RTV SLO
Pred Juretom Ježem in njegovo ekipo je zahtevna naloga. Foto: RTV SLO
Sejna soba
Matjaž Tavčar
Bo Matjaž Tavčar še naprej direktor kluba? Foto: EPA
Se U. Olimpiji obetajo boljši časi?
Jež novi predsednik U. Olimpije

Podpredsednika bosta podpredsednik uprave Telekoma Dušan Mitič in namestnik generalnega direktorja Holdinga Slovenskih elektrarn Milan Medved. "Klub bomo vodili skupaj, kot nekakšen triumvirat," je napovedal Jež po bliskoviti seji brez razprav, ki je trajala le 12 minut. Novo vodstvo na seji ni predstavilo svojega programa.

Kjer se prepirata dva, tretji ... ?
V prihodnjih dneh naj bi se glavni akterji dogovorili o prvih korakih in ciljih. Glavni pokrovitelj je po 10 letih v klubu prvič prevzel najvišjo funkcijo v tivolskem klubu. Po besedah direktorja Olimpije Matjaža Tavčarja, ki sicer ni sodeloval pri pogovorih, je bilo še deset minut pred skupščino nejasno, kdo bo naslednik Daga Kralja. Kaj je bil kamen spotike, Tavčar ni želel izdati, a nasprotja v viziji med Medvedom in Mitičem, ki sta bila večkrat omenjena kot kandidata, so bila očitno prevelika, tako da je bil na najvišje mesto primoran (?) vskočiti Jež.

Brez vprašanj, brez razprave
Na seji so bili prisotni predstavniki 37 članov skupščine od 71, tako da je bilo zasedanje sklepčno. Odvetnik Stojan Zdolšek je hitropotezno vodil sejo od točke do točke. Prvič so sprejeli Kraljev odstop, nato pa so že glasovali o novih treh vodilnih možeh kar v kompletu. Edino Dag Kralj je povprašal po programu, a ga ni dobil in zato tudi ni glasoval pozneje. Po čestitkah se je oglasil še legendarni Ivo Daneu in žaželel novemu vodstvu čim več uspeha ter čimprejšnjo povrnitev ugleda slovenskemu evroligašu, še prej pa naj rešijo zaplet z nastopom na Pokalu Spar.

Revizija, sanacija, svež kapital
"Veseli me, da smo sestavili tako močno ekipo, v upravnem odboru sedi še nekaj pomembnih pokroviteljev. Potrebna bo celovita sanacija, v kakšnem obsegu, bo pokazala revizija. Od novega podpredsednika se pričakuje, da bo v klub prinesel dodatni denar," se zaveda finančne krhkosti pod Rožnikom Jež, ki je odkril, da se od podpredsednika Medveda in HSE-ja pričakuje primeren vložek v klub.

Več glav več ve
Novi devetčlanski upravni odbor poleg predsednika in obeh podpredsednikov sestavljajo še Tomo Štuflek (Mobitel), Peter Vilfan (mesto Ljubljana), Jože Mermal (BTC), Bojan Župevc, Igor Mervič (Spar) in direktor Uniona Olimpije Matjaž Tavčar.

Toni Gruden

Se U. Olimpiji obetajo boljši časi?
Jež novi predsednik U. Olimpije