Nebojša Joksimović se po štirinajstih letih vrača v Koper, kjer bo zdaj zaigral za Sixt Primorsko. Foto: Sixt Primorska
Nebojša Joksimović se po štirinajstih letih vrača v Koper, kjer bo zdaj zaigral za Sixt Primorsko. Foto: Sixt Primorska

Joksa, ki je zadnji dve sezoni igral za zagrebško Cibono in letos tesno klonil v finalu DP-ja proti Cedeviti, je podpisal dvoletno pogodbo. 35-letni branilec je kariero začel v domačem Kopru, nato pa je branil barve Zlatoroga, Hemofarma, Lokomotiv Kubana, Scavolinija, Igokee, Olimpije in Krke. Za Slovenijo je igral na evropskih prvenstvih 2005, 2013 in 2015. V tej sezoni je v hrvaškem prvenstvu v povprečju dosegal po 5,9 točke, 2,6 skoka in 2,5 podaje na tekmo, v Ligi ABA pa je v povprečju prispeval po 6,4 točke, 3,3 podaje in 2,5 skoka na tekmo.

"Vračam se v domače okolje. Kot otrok sem se v Kopru začel ukvarjati s košarko in poudariti želim, da me je program dela Sixta Primorske zelo pritegnil. Zanima me prihodnost košarke na Obali, zato sem z veseljem sprejel izziv in se pridružil tigrom. Zdi se mi, kot da me je moja profesionalna športna pot šele včeraj vodila iz Kopra v druge klube, pa sem že spet tu. Veliko se že zdaj tako ali drugače gibljem okoli Bonifike, spomini, ki so povezani s preteklostjo, pa se na ta način kar nekoliko obujajo. Veselim se nove sezone, pred katero sem izredno motiviran za pisanje novega poglavja v zgodbi koprske in, upam, tudi slovenske košarke," je povedal Joksimović.

Mahkovic bo znova zaigral v Domžalah, kjer je igral že dve sezoni. Zatem je dve leti prebil pri Olimpiji, lani je igral za Igokeo, pred tem pa je 27-letni krilni košarkar nastopal za škofjeloški LTHcast Mercator in domači kranjski Triglav. Z Igokeo je osvojil prvenstvo Bosne in Hercegovine, v DP-ju je v povprečju dajal po 7,8 točke in 2,7 skoka, v Ligi ABA pa je v statistiko vpisoval po 4,5 točke in 2,6 skoka.